Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acord între Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Băncilor pentru colaborare la absorbţia fondurilor UE

Joi, 17 Ianuarie 2008 (13:11:40)

Ministerul Economiei şi Finanţelor, coordonatorul instrumentelor structurale, şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), ca reprezentant al intereselor băncilor membre, au încheiat, luni, un protocol de colaborare cu scopul susţinerii dezvoltării mediului de afaceri şi al absorbţiei fondurilor europene.
  În baza protocolului, băncile membre ale ARB pot să propună Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) sau celorlalte instituţii implicate în managementul instrumentelor structurale sau care sprijină dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin alte tipuri de programe încheierea unor protocoale bilaterale sau multilaterale, se arată într-un comunicat al MEF.

Prin aceste protocoale, părţile se angajează să pună la dispoziţia companiilor româneşti produsele, serviciile şi oportunităţile de finanţare pe care acestea le pot oferi.

"Pentru perioada 2007-2013, România şi-a propus realizarea unor obiective ambiţioase de dezvoltare economică şi socială, de aceea este necesar ca toţi factorii din mediul economic românesc să se implice activ într-un demers comun şi unitar. În acest sens, MEF, împreună cu ARB, a creat un cadru stabil de colaborare între administraţie şi sistemul bancar, pentru a asigura corelarea programelor şi obiectivelor urmărite. Prin urmare, MEF aşteaptă iniţiative similare de la alte bănci, pentru a putea pune în aplicare colaborarea instituită prin astfel de protocoale", a declarat în comunicat secretarul de stat în MEF Eugen Teodorovici.

Un prim rezultat al acestui tip de colaborare a fost încheierea unui protocol tripartit, tot luni, între Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului, Turismului şi Profesiilor Liberale şi EXIMBANK, având ca scop stimularea dezvoltării mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale.

În baza acestui protocol, cele trei părţi vor susţine companiile româneşti care realizează proiecte economice în domenii precum infrastructura, utilităţile de interes public, dezvoltarea regională, activitatea de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător, ocuparea şi formarea personalului sau susţinerea tranzacţiilor internaţionale.

Produsele, serviciile şi oportunităţile oferite în baza acestui acord cuprind produse de finanţare, de asigurare şi de garantare a activităţilor companiilor româneşti, servicii de promovare şi mediatizare a măsurilor de susţinere a exportului, precum şi oportunităţi de finanţare care pot fi obţinute prin accesarea fondurilor structurale şi de coeziune.

Ministerul Economiei şi Finanţelor, ARB şi Eximbank au mai colaborat şi în cadrul strategiei naţionale de export aferentă perioadei 2005-2009, strategie care se bazează pe un parteneriat public-privat cu 28 de membri, printre care şi instituţiile menţionate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord între Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Băncilor pentru colaborare la absorbţia fondurilor UE.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord între Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Băncilor pentru colaborare la absorbţia fondurilor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte