Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS: Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate nu pot introduce date în sistem în numele medicilor

Joi, 17 Ianuarie 2008 (17:27:49)

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, atrage atenţia angajaţilor din instituţiile subordonate că nu au voie să facă raportări şi nici să introducă date în sistem în numele medicilor de familie.
  "Au fost înregistrate cazuri când medicii au cerut angajaţilor din Casele de asigurări de sănătate să le introducă datele în sistem. Nu este corect, întrucât rolul Caselor de asigurări este acela de a verifica raportările", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Ciurchea a mai spus că medicii de familie vor trebui să raporteze din martie datele în sistemul informatic unic integrat (SIUI), nefiind acceptate şi decalări de la acest termen, fiind vorba despre o aplicaţie nouă pentru care doctorii trebuie să fie instruiţi.

"Însă, trebuie să ne integrăm standardelor europene şi să facem raportările în sistemul informatic unic integrat. În unele state, medicilor li s-a dat programul şi li s-a spus: de azi lucraţi în acest sistem. Noi am considerat util să avem mai multe întâlniri în care să-i pregătim pe medici. Acum, toţi medicii de familie raportează electronic. Nu putem rămâne la acest nivel, de aceea, din martie, vor începe raportările în SIUI, dar vor mai fi acceptate un timp şi sistemele vechi", a explicat Ciurchea.

El a precizat că o dată cu semnarea contractelor de servicii pe 2008, cei 11.316 medici de familie vor primi gratuit chitul de raportare, codul de acces în sistem şi un modem pentru conectarea la reţeaua securizată VPN a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Aplicaţia de raportare pentru medicii de familie pune la dispoziţia acestora toate informaţiile necesare pentru raportarea serviciilor prestate către SIUI, cum ar fi cataloage de servicii şi de medicamente sau liste de înscrişi, punctaje per serviciu.

De asemenea, prin SIUI pot fi transferate electronic informaţiile privind raportarea periodică legată de reţetele prescrise de medici şi de biletele de trimitere eliberate de aceştia. Prin acest sistem, informaţiile pot fi coroborate cu raportările farmaciilor şi cu cele ale furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice.

Aria de acoperire a sistemului vizează CNAS, cu cele 42 de Case judeţene de asigurări de sănătate şi cea a municipiului Bucureşti, 11.316 medici de familie, 3.855 de farmacii, 464 de spitale, 2.689 ambulatorii clinice, 1.011 ambulatorii paraclinice, 4.279 ambulatorii stomatologice, 48 staţii de ambulanţă, 153 furnizori pentru îngrijiri la domiciliu, 2.213 furnizori de dispozitive medicale, 26 de subsisteme, 8.700 cazuri de test, 621 de reguli de validare care se aplică cumulativ. În total sunt peste 1.000 de utilizatori interni, peste 26.000 de utilizatori externi - furnizori de servicii medico-farmaceutice, peste 1,5 milioane de linii de cod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS: Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate nu pot introduce date în sistem în numele medicilor.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS: Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate nu pot introduce date în sistem în numele medicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte