Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Finalizarea la Sofia a proiectului reţelei de transport gaze izolează energetic România

Joi, 17 Ianuarie 2008 (17:05:56)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că semnarea la Sofia, cu prilejul vizitei preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a proiectului privind finalizarea reţelei de transport de gaze naturale înseamnă izolarea energetică a României.
  Geoană a spus că finalizarea proiectului de transport de gaze naturale prin Marea Neagră, dinspre Rusia către Occident, "desăvârşeşte planul de izolare energetică a României efectuat de Federaţia Rusă" şi de partenerii săi.

Mircea Geoană a spus că, în condiţiile semnării la Sofia, cu prilejul vizitei lui Vladimir Putin, a acestui proiect, face ca realizarea conductei Nabucco, care ar fi trebuit să tranziteze teritoriul României, să aibă şanse foarte mici.

Liderul PSD a acuzat "greşelile strategice" ale puterii de la Bucureşti faţă de Federaţia Rusă, precum şi lipsa unei strategii a autorităţilor române, cu partenerii din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte politica energetică.

De asemenea, Geoană a apreciat că se impune reevaluarea Strategiei energetice naţionale a României.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este aşteptat joi la Sofia, în cadrul unei vizite de două zile în Bulgaria, care s-ar putea concretiza cu semnarea a două acorduri importante în domeniul nuclear şi petrolier, relatează BBC News Online.

Vizita lui Vladimir Putin la Sofia este prilejuită de împlinirea a 130 de ani de la eliberarea Bulgariei de sub ocupaţie otomană. În acest sens, compania rusă de stat Atomstroieksport a câştigat deja licitaţia privind construirea unor reactoare nucleare de 1.000 de megawaţi la Belene, pe malul Dunării, informează aceeaşi sursă.

În acelaşi context, preşedintele este de aşteptat să semneze şi un acord de înfiinţare a unei companii ruso-bulgaro-greacă, în vederea construirii unui nou oleoduct, care să furnizeze petrol rusesc Europei, şi care să facă legătura între Burgas, pe litoralul Mării Negre, şi Alexandropoulis, la Marea Egee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Finalizarea la Sofia a proiectului reţelei de transport gaze izolează energetic România.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Geoană: Finalizarea la Sofia a proiectului reţelei de transport gaze izolează energetic România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand ne trezim ?? trimis de
(17 ian 2008, 21:25:43
facem o politica externa de 2 bani dar suntem foarte tari in certuri interne unde se pare ca nu avem adversari nici in Africa.

Ce face MAE,ce face guvernul,presedintele ?????????????????

Ingrozitor de trist in ce faza am ajuns

Putem cobori mai jos ???????????
2.   Esec ! trimis de
(18 ian 2008, 10:30:38
Se inmultesc rateurile din cauza" lipsei de carte " si de diplomatie .Numai titlurile de azi indica grave erori de politica externa ! PENTRU DUMNEZEU ! trebuie sa se vada si sa se simta ca avem noi aliati !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte