Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plante de apartament

Davallia canariensis, feriga din Insulele Canare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Genul cuprinde aproximativ 30-40 de specii de ferigi mereu verzi, originare din Asia, Africa, Noua Zeelandă şi Europa Meridională. Davallia canariensis este originară, după cum sugerează şi numele, din Insulele Canare. Este vorba despre o plantă ce se pretează în special cultivării în apartament sau în seră. Este formată din smocuri de tulpini subţiri, ce cresc apropiate una de alta şi care au frunze de culoare verde deschis, uneori lucioase. La baza tulpinilor se dezvoltă rădăcinile, care cresc de cele mai multe ori deasupra pământului şi care sunt acoperite cu un puf maroniu. Aceste plante au o dezvoltare destul de lentă şi ajung la o înălţime de 40-50 de centimetri. Preferă ghivecele largi şi nu foarte înalte.

Creşterea plantei

Davallia canariensis iubeşte locurile destul de luminoase, dar ferite de razele directe ale soarelui. În special în anotimpurile calde, are nevoie de umbră. Poate suporta şi temperaturi de trei-patru grade Celsius. Vara poate fi mutată în grădină sau pe balcon, dar trebuie să stea la adăpost de soarele puternic şi de vânt. Toamna, Davallia canariensis trebuie mutată din nou în interior şi pusă într-un loc cu luminozitate medie. Această specie de ferigă are nevoie de apă din abundenţă în mod regulat, pe tot parcursul anului. Solul trebuie menţinut umed, însă nu în exces. Este recomandată şi creşterea umidităţii ambientale prin vaporizarea de apă distilată asupra frunzelor. O dată la 15-20 de zile este indicată administrarea de îngrăşământ pentru plante verzi, pentru a favoriza dezvoltarea abundentă a frunzelor. În ceea ce priveşte solul, Davallia canariensis, la fel ca alte specii de ferigi, preferă solurile acide, nisipoase şi foarte bine drenate.

Înmulţire, paraziţi şi boli

Înmulţirea se realizează de regulă primăvara, prin desprinderea de tulpini, având grijă ca acestea să fie separate cu o parte de rădăcină. Noile plante obţinute se pun imediat în ghivece, evitând să fie utilizate vase de dimensiuni excesive. Aceste ferigi se pot reproduce şi prin spori, însă această modalitate este extrem de rar practicată în cazul cultivării în apartament.
Davallia canariensis poate fi atacată de afide, coşenile şi de musca albă. În cazul în care observaţi prezenţa acestor paraziţi, folosiţi insecticide ce se amestecă în apă şi evitaţi-le pe cele care se pulverizează deoarece, de cele mai multe ori, dăunează frunzelor. Căderea lor este un semnal că planta nu este bine hidratată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Davallia canariensis, feriga din Insulele Canare.
 Vizualizări articol: 1564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Davallia canariensis, feriga din Insulele Canare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte