Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a gestionat corespunzător deszăpezirea drumurilor

Vineri, 7 Aprilie 2023 (12:59:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a solicitat public demisia prefectului județului, Alexandru Moldovan, pe motiv că nu a gestionat corespunzător acțiunile de deszăpezire din ultimele zile, când județul s-a aflat sub avertizări de coduri roșu și portocaliu de ninsori abundente. „Este inadmisibil ce se întâmplă de mai bine de 48 de ore în județul Suceava.

Un județ întreg blocat sub zăpadă, pentru că autoritățile <au fost luate din nou prin surprindere>, deși erau avertizări meteo emise cu mai multe zile înainte”, a spus Gheorghe Șoldan. El a criticat și modul în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a gestionat intervențiile pentru deszăpezirea drumurilor județene. „În timp ce Gheorghe Flutur și ai lui stăteau la căldurică, mii de oameni erau blocați printre nămeți. Aflu de la primari că președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur  le-a cerut să curețe mai întâi drumurile județene și abia apoi să trimită utilajele, și așa puține, să deszăpezească localitățile lor. Important era ca Flutur să arate că se lucrează pe drumurile județene. Nu contau bieții oameni care nu puteau ieși din casă din cauza nămeților. Imaginea lui Flutur era mai importantă. Apropo, l-ați văzut pe undeva zilele acestea? Dacă era vreo horă, era primul!

I-aș cere demisia lui Gheorghe Flutur, dar știu că este un demers inutil, pentru că la cât este de incompetent, la fel este și de laș”, a transmis deputatul PSD de Suceava. El a adăugat că în schimb îi solicită demisia lui Alexandru Moldovan, deoarece și pe drumurile naționale „a fost jale”, iar prefectul „se dezice public de această responsabilitate”.

Gheorghe Șoldan a spus că prefectul Alexandru Moldovan uită că este reprezentantul Guvernului în teritoriu și are alte atribuțiuni „în afară de cele de a turna vinul în pahar șefului său, de a-i căra mapa și de a-i agăța haina în cuier”.

”Ajunge cu bătaia asta de joc! Sunt pline rețelele de socializare de imagini apocaliptice, ale neputinței autorităților județene. Grav e că în spatele multora dintre imaginile cu autovehicule în șanț, zeci de oameni blocați în mașini, alte câteva mii blocați în case, coloane de mașini în tot județul etc., sunt și multe drame. Ambulanțe, mașini de pompieri blocate în trafic, oameni care nu au putut ajunge la spital, la dispensar, la rude bolnave. Atât pe drumurile județene, în curtea lui Flutur, dar și pe cele naționale, unde responsabil este prefectul. Dacă Gheorghe Flutur este prea laș să își asume public incompetența, în calitate de deputat al PSD, nu pot gira un prefect care și-a dovedit încă o dată ineficiența”, a declarat Șoldan. El consideră că un prefect în județul „căruia pădurile răsună de drujbe” și în care a fost „prăpăd” de mai bine de 48 de ore trebuie să își dea demisia. „Gheorghe Flutur va găsi pe altcineva să-i care mapa”, a încheiat Gheorghe Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD Gheorghe Șoldan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a gestionat corespunzător deszăpezirea drumurilor.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul PSD Gheorghe Șoldan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a gestionat corespunzător deszăpezirea drumurilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei