Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pași spre incluziune”

Fundația Te Aud România derulează un proiect de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația Te Aud România derulează, în perioada 1 aprilie 2023 – 31 iulie 2023, un proiect de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni pe teritoriul țării noastre. Organizația humoreană va facilita dialogul intercultural și educația culturală pentru 100 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și 100 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

Proiectul are în vedere patru modele de intervenții, care sunt complementare: sportul ca unealtă de schimbare socială în comunitate, dezvoltarea de competențe lingvistice, dezvoltare personală și educație non-formală, cât și un festival dedicat integrării și sportului – cu rolul de a reuni toate celelalte intervenții și a aduce toată comunitatea împreună.

Obiectivele specifice ale proiectului denumit „Pași spre incluziune” au în vedere expunerea a 100 de  copii refugiați ucraineni și 100 de copii români la educație interculturală nonformală; dezvoltarea unei atitudini pozitive față de alte culturi pentru 100 de beneficiari și integrarea în comunitatea suceveană a 100 de copii refugiați ucraineni, alături de 100 de copii români prin dezvoltarea de intervenții specifice.

„Acești copii și tineri s-au trezit peste noapte, fără nicio vină, în această situație incertă și neplăcută, fără termen limită. Considerăm că este de datoria noastră, a celor care lucrăm la firul ierbii, să oferim bunăvoință și speranță, să venim cu soluții reale și concrete, pentru a sprijini integrarea în comunitate”, a declarat Oana Vasiliu, manager de proiect în cadrul Te Aud România.

Județul Suceava este unul din județele de graniță care în ultimul an a primit un număr mare de refugiați, copii și adulți, ce se adăpostesc de război. Astfel, intervențiile propuse au în vedere elemente cheie care construiesc pe necesitățile curente de cunoaștere reciprocă ale copiilor și tinerilor, dar și pe experiența acumulată de către organizația Te Aud România, în sprijinul copiilor și tinerilor refugiați ucraineni, dar și al celor români. Proiectul ,,Pași spre incluziune” este derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fundația Te Aud România derulează un proiect de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fundația Te Aud România derulează un proiect de integrare în comunitatea suceveană a copiilor refugiați ucraineni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei