Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

7 aprilie 2023

“Vinerea verde” în transportul public din Suceava - gratuitate pe toate traseele TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate călătoriile cu autobuzele și microbuzele TPL, în municipiul Suceava, sunt gratuite vineri, 7 aprilie 2023.

“Vinerea verde” în transportul public din Suceava, decizie luată de conducerea Primăriei Suceava, se aplică în prima vineri din fiecare lună, acum fiind prima zi în care se introduce acest proiect pilot.

“În prima vinere din lună se poate circula gratuit cu transportul în comun, un bun prilej de a lăsa mașinile acasă și de a ne ocupa de deszăpezire”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care coordonează transportul public local.

Proiectul “Vinerea verde” are ca scop popularizarea transportului public în comun, astfel încât tot mai mulți suceveni să renunțe la transportul individual, principala cauză a aglomerației de pe străzi și a ambuteiajelor.

“Avem trei categorii de călători – cei care merg mereu cu noi, cei care merg ocazional cu autobuzele TPL și cei care nu folosesc deloc transportul în comun. Ideea este să atragem noi călători, oferindu-le ocazia să lase mașinile acasă și să descopere și să utilizeze transportul public în comun”, a explicat directorul TPL, Gabriel Petruc. Acesta a explicat noutățile:

- În primul rând, în vinerea verde nu sunt deloc taxatoare pe autobuze și nici controlori pe trasee;

- Călătorii nu trebuie să își ia bilete de la automatele din stații, care sunt totuși funcționale, neavând cum fi dezactivate doar pentru ziua de vineri, 7 aprilie;

- Cei care au abonamente nu trebuie să le mai vizeze la urcarea în autobuze, nici cei cu portofel electronic nu trebuie să treacă cu cardul pe la aparate, deoarece le va fi taxată călătoria;

- Pierderile pe care le înregistrează TPL din biletele care nu mai sunt vândute într-o zi sunt recuperate parțial prin faptul că taxatoarelor și controlorii nu le este plătită ziua respectivă, în care nu mai vin la muncă.

Chiar dacă pentru prima zi a proiectului “Vinerea verde” nu sunt așteptate rezultate deosebite, din cauza condițiilor meteo extreme, călătorii vor fi numărați de sistemele automate din autobuze, în fiecare lună, urmând a fi analizate rezultatele, în funcție de care se va lua o decizie în privința programului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Vinerea verde” în transportul public din Suceava - gratuitate pe toate traseele TPL.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Vinerea verde” în transportul public din Suceava - gratuitate pe toate traseele TPL5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei