Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe cod roșu de ninsoare și viscol, un cetățean din Dolhasca a sunat la 112 și a cerut să-i aducă pompierii Pampers

Vineri, 7 Aprilie 2023 (12:11:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apelurile la numărul unic de urgențe 112, de la ora 00.00, din 6 aprilie a.c., până la ora 18.00, cât județul Suceava a fost sub cod roșu de ninsoare și viscol, au fost de aproximativ 250. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, maiorul Alin Găleată, a declarat că majoritatea solicitărilor au fost justificate, însă au fost și oameni care au avut cereri care pot fi considerate cel puțin neadecvate, având în vedere contextul. De exemplu, joi după-amiază, când pompierii acționau în tot județul la urgențe reale, un cetățean din Dolhasca a sunat la 112 și a cerut să i se deszăpezească drumul până la un supermarket din oraș. Ulterior a revenit și a solicitat să vină pompierii să-i aducă scutece Pampers. Alin Găleată a declarat că operatoarele de la 112 i-au explicat că toate echipajele disponibile sunt plecate în misiuni de salvare și deocamdată nu pot răspunde la solicitarea lui. Un alt cetățean le-a cerut pompierilor să vină să-i ia zăpada din fața curții.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, în intervalul 5-6 aprilie, cât a fost sub avertizare de cod roșu, pompierii au intervenit pe raza județului Suceava pentru a prelua aproximativ 70 de persoane pentru a le duce la spital sau la adăpost, și alte circa 100 de persoane de pe raza județului Botoșani, unde ISU Suceava a trimis echipaje pentru sprijin.

Cea mai dificilă intervenție a fost puțin după miezul nopții de joi spre vineri, pentru a prelua din comuna Forăști o femeie gravidă căreia i s-a rupt apa.

Spre Forăști au plecat modulul SMURD, format dintr-o ambulanță SMURD și o autoșenilată, și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean. „Colegii noștri au mers cu autoșanilata aproximativ 5 kilometri în orb, fără nici un reper, până la domiciliul femeii. Aceasta a fost preluată și transportată cu grijă, până în zona în care se aflau ambulanțele. Un drum de numai 5 km a durat, dus – întors, aproximativ o oră și jumătate”, a relatat Alin Găleată.

Pacienta a fost preluată imediat de cadrele medicale și paramedicale, i s-a acordat primul ajutor medical, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe cod roșu de ninsoare și viscol, un cetățean din Dolhasca a sunat la 112 și a cerut să-i aducă pompierii Pampers.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pe cod roșu de ninsoare și viscol, un cetățean din Dolhasca a sunat la 112 și a cerut să-i aducă pompierii Pampers0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei