Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bolnavi în stare gravă din zona de munte, direcționați la Câmpulung Moldovenesc și la Bistrița din cauză că Suceava era blocată

Vineri, 7 Aprilie 2023 (13:48:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii din zona de munte a județului Suceava care au avut nevoie de asistență medicală de urgență în ziua de 6 aprilie a.c. au fost transportați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și un caz la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Din cauza ninsorii și a viscolului, accesul către municipiul Suceava, respectiv către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, a fost blocat, astfel că spitalele din zona de munte au fost nevoite să facă față situației.

Managerul Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, a declarat, vineri, că în intervalul cât a fost avertizare de cod roșu, la unitatea medicală pe care o conduce au ajuns aproximativ 10 pacienți în stare gravă care au avut nevoie de asistență medicală de urgență, printre care și doi copii.

Un copil în vârstă de 8 ani, care a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme grave, a fost stabilizat, intubat și transferat la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, iar de aici la Cluj-Napoca. Un alt copil, în vârstă de 1 an și jumătate, care a suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 20% din suprafața corporală, a rămas la Câmpulung sub îngrijire și supraveghere medicală până la redeschiderea circulației, când a fost transferat la spitalul din Suceava. Spitalul din Bistrița-Năsăud a refuzat să-l primească deoarece nu dispune de chirurgie plastică și reparatorie pentru copii. Alți pacienți au ajuns la spitalul din Câmpulung Moldovenesc cu peritonită sau alte afecțiuni chirurgicale și a fost nevoie să fie operați. Dr. Cosinchi a declarat că spitalul a fost într-o situație dificilă deoarece nu are linie de gardă la pediatrie și obstetrică-ginecologie și nu avea nici toată medicația necesară pentru anestezie.  „Mașina care ne aducea medicamentele era înzăpezită pe la Bacău, așa că am împrumutat ce aveam nevoie pentru anestezie de la spitalul din Vatra Dornei. Din fericire, avem medic ATI și secția este funcțională, iar după Paște își va începe activitatea și un al doilea medic ATI, care a promovat concursul”, a afirmat dr. Cosinschi.

Managerul Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc a mai spus că va solicita sprijinul autorităților județene și al DSP pentru a sprijini spitalele din zona de munte pentru ca în situații de criză, precum cea din 6 aprilie, acestea să aibă tot ceea ce este nevoie pentru a asigura intervențiile medicale. „Toată zona de munte poate face gardă ca un spital mare, ca cele din Fălticeni sau Rădăuți, dar avem nevoie de sprijinul DSP și de modalități de a atrage resursa umană către spitale mici”, a precizat dr. Cosinschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavi în stare gravă din zona de munte, direcționați la Câmpulung Moldovenesc și la Bistrița din cauză că Suceava era blocată.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolnavi în stare gravă din zona de munte, direcționați la Câmpulung Moldovenesc și la Bistrița din cauză că Suceava era blocată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei