Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 268 (8185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Geo” Buruiană, ”Bodo” și amicii lor au scăpat basma curată. A intervenit prescripția răspunderii penale

Luni, 14 Noiembrie 2022 (16:04:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dat luni verdictul final în cazul unor personaje extrem de cunoscute în Suceava. Este vorba de Gheorghe Buruiană, cunoscut sub denumirea de „Geo”, și de Dumitru Sorin Solomon, zis „Bodo”. Pe lângă ei, în judecată au mai fost trimise alte patru persoane. Cu toții au scăpat basma curată, iar verdictul a fost ”încetează procesul întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale”. Pe lângă ”Geo” și ”Bodo”, în acest dosar au mai fost judecați Valentin Rusu, Cătălin Constantin Anghelina, zis ”Anghel”, Petru Oneață și Dragoș Amariței, zis ”Dudu”. La prima instanță au existat și condamnări, inclusiv una cu executare.

Dosarul care tocmai s-a încheiat a fost instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava și polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale. Este vorba de dosarul în care inculpații au fost acuzați că făceau parte dintr-o grupare de recuperatori, fiind plătiți de diverși oameni de afaceri să le recupereze datoriile de la persoanele rău-platnice. Mai mult, cei doi, dar și alți membri ai grupării cereau, potrivit anchetatorilor, taxe de protecție, folosindu-se de amenințări cu acte de violență și chiar cu moartea.

Polițiștii au acționat în acest caz în forță în iunie 2015, când Gheorghe Buruiană și Dumitru Solomon au fost săltați de pe stradă de mascații poliției și judiciariști de la Investigații Criminale, primul din parcul de pe Mărășești, de la Catedrală, celălalt din zona Ițcani. La vremea respectivă, cei doi au fost ținuți în arest doar 24 de ore. Peste acest dosar s-a așternut apoi o lungă perioadă de liniște, de peste doi ani. Totuși, cei doi au fost plasați lungi perioade de timp sub control judiciar pentru acuzațiile din acest dosar, având impuse numeroase obligații și restricții. Printre altele, ei nu au avut voie să ia legătura unul cu altul ori cu celelalte persoane din dosar. Unul dintre cazurile mediatizate este cel al unui afacerist din Pașcani, care avea de recuperat o datorie mai veche, de aproximativ de 5.000 de euro, de la doi frați din aceeași localitate. Afaceristul ar fi apelat la gruparea lui Geo. Cei doi frați au fost momiți acasă la afaceristul din Pașcani, unde ar fi fost sechestrați într-un beci și amenințați cu moartea, dacă nu își plătesc datoriile. Pentru a-i speria și mai tare pe cei doi frați, agresorii s-au dat “rakeți” de peste Prut, gata să ucidă dacă nu își îndeplinesc misiunea.

Alte acuzații au vizat martori din dosare penale, pe care i-ar fi amenințat cu moartea, dar și diferite persoane obligate să plătească taxă de protecție. Acestea din urmă i-ar fi „supărat” pe unii apropiați ai grupării ori ar fi deranjat persoane care au plătit pentru a răzbuna ofensa care li s-a adus.

În acest dosar sunt și inculpați care au încercat să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii. Unul dintre aceștia este Dragoș Amariței, care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT. Acestuia i s-a stabilit o pedeapsă de doar 2 ani și 7 luni de suspendare, însă acest acord a fost respins de instanțele de judecată. Acum, Dragoș Amariței apare pe lista celor trimiși în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Geo” Buruiană, ”Bodo” și amicii lor au scăpat basma curată. A intervenit prescripția răspunderii penale.
 Vizualizări articol: 3179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Geo” Buruiană, ”Bodo” și amicii lor au scăpat basma curată. A intervenit prescripția răspunderii penale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei