Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 264 (8181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nicolae Romulus DARAMUS

Nicolae Romulus DĂRĂMUȘ


ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

Despre betegii politici, ariviști ”din tată-n fiu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt destui oameni de bună-credință încredințați că ”Porcului de rasă (din politică) de nimic nu-i pasă” și că viața personală a ”porcilor” și promovarea odraslelor fără de merit le este o nesfârșită cale de bine.

Nicidecum!...

Din nefericire pentru împricinați, calea este grea și mult mai rea decât pare... Nu numai în cazul odraslelor promovate, ci în întregul lanț familial al ”cazului” ori ”cazurilor”, fiind vorba despre ceea ce mereu scriu și rostesc - precum o moară stricată (în domeniul psiho-psihiatric...) : grave tulburări de personalitate (narcisism, psihopatie etc.).

Acestea - transmise genetic și epigenetic: forjate în ”cei 7 ani de acasă” - produc consecințe ireductibile asupra ”carcasei”, unde fizionomia, alura, silueta trupească spun totul, inclusiv despre beteșuguri prezente și viitoare.

Traiul în minciună și în emoția fricii perpetue (conștientizate, dar refuzate, înghesuite într-un ungher al conștiinței și mascate prin declarațiile și hlizeala ”dă sugces”), declanșează zilnic lanțuri umorale, neuro-hormonale de stres: de unde ”bolile de stres”: obezitatea prin mâncarea compensatorie în exces, alcoolismul, hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2, boli endocrine, cardiopatia ischemică etc.

Totodată,  nesiguranța poziției - prin ascensiunea dependentă strict politic - generează, în caz de ”cădere”, fie ireductibile stări depresive (în care consumurile compensatorii cresc: mâncare, alcool, sex, droguri), fie plonjare în alte noi compromisuri ”ascendente”, care refac cercul vicios descris inițial. Căci meritele individuale le sunt nule.

Așadar, este vorba despre un întreg proces distructiv în jur și autodistructiv, ”din tată-n fiu”.

De la distrugerea din jur nefericiții aceștia pot fi opriți prin îndepărtarea din funcții. De la autodistrugere nu!...

Și nu trebuie crezut că numai ”locu' 'ista” - Bucovina ...- este un nesecat izvor de secături... Nicidecum!... Căci pe te miri unde în România, baronii și odraslele sunt la fel... Iar ”pepiniera” din care se extrag, cea a unei încă substanțiale mase de anonimi, este moral-identică. Întrucât funcțiile publice nu schimbă omul, ci numai îl arată. Dar!...

Dar sunt și ceilalți!... Cei pe care trebuie mizat.

În ei este nădejdea!...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre betegii politici, ariviști ”din tată-n fiu”.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despre betegii politici, ariviști ”din tată-n fiu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei