Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 268 (8185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Artistul plastic Radu Bercea va expune joi la Biblioteca Bucovinei

Luni, 14 Noiembrie 2022 (13:37:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” din Suceava va fi deschisă joi, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, o expoziție cu lucrări semnate de artistul plastic Radu Bercea. Expoziția este organizată de Consiliul Județean și Biblioteca „I. G. Sbiera”. „Pictorul şi graficianul Radu Bercea s-a născut pe 29 august 1939, în satul Cuciurul Mare, Cernăuți (Bucovina). A urmat studiile de artă la Școala de Arte Plastice și Decorative „Octav Băncilă” din Iași.
În regimul comunist, în perioada 1959-1964 a fost condamnat politic pentru convingerile sale pro-occidentale. În timpul detenției în lagărele de exterminare a cunoscut o serie de personalități ale intelectualității române, așa cum ar fi Alexandru Paleologu, academicianul Alexandru Zub, poetul Alexandru Ivasiuc. A fost amnistiat prin decretul din primăvara anului 1964, impus de organismele internaționale ale Dreptului Omului și ONU. Aria geografică a expoziţiilor sale este una vastă, realizând „personale” şi „colective” peste tot în ţară, precum şi peste hotare, operele sale ajungând să fie admirate până în America de Sud. Are în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale. A publicat o serie de cărţi, dintre care amintim: Memoria retinei gulagului românesc (2007), Deportații/via Dolorosa/Bărăgan (2010) – împreună cu Nicolae Ianăși, Țara lui tercea-Bercea (2010), Mărturii din infern (2011), Bucovina mărturisită de Radu Bercea (2013)”, conform datelor biografice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul plastic Radu Bercea va expune joi la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul plastic Radu Bercea va expune joi la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei