Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 268 (8185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 80 de percheziții într-un dosar privind contrabandă, trafic de migranți, fapte de corupție și infracțiuni rutiere

Luni, 14 Noiembrie 2022 (09:12:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acțiune a procurorilor de la DIICOT și a polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava pun în executare, luni dimineață, 83 de mandate de percheziție domiciliară la domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai mulți suspecți (persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice) din judeţele Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj, într-un dosar privind infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni rutiere, legate tot de transporturile ilegale.

Anchetatorii transmit că, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățeni români ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul principal de a trafica țigări pe teritoriul României, activităţi care s-ar fi derulat cu precădere în județele Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți. Pe parcursul anchetei au rezultat și infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiuni de dare și luare de mită.

Gruparea s-ar fi ocupat și de trafic de migranți, fapte comisă în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina.

”În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia ar fi încercat să treacă, în mod fraudulos, frontiera de stat cu România”, au transmis procurorii de la DIICOT.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Maramureș, S.C.C.O. Covasna, S.C.C.O. Mehedinți, S.C.C.O. Gorj, I.P.J. Oradea-S.I.C.E., I.P.J. Bistrița Năsăud – S.I.C.E., I.P.J. Satu Mare – S.I.C.E. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

La acțiune participă și jandarmi ai Jandarmeriei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de percheziții într-un dosar privind contrabandă, trafic de migranți, fapte de corupție și infracțiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 1723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80 de percheziții într-un dosar privind contrabandă, trafic de migranți, fapte de corupție și infracțiuni rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei