Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 268 (8185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima ediție a Cupei Domnițelor s-a bucurat de succes

Luni, 14 Noiembrie 2022 (15:36:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele trecute, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Obcini a găzduit meciurile primei ediții a Cupei Domnițelor, o competiție organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal. Întrecerea, care s-a adresat tinerelor din parohiile Eparhiei Sucevei și Rădăuților, a adunat la start un număr de șapte echipe: Bucovina Straja,  Săgeata Fântânele, Viitorul Marginea, Fotbal Club Siret, Viitorul Suceava, Vulturii Botoșana, Pecete Comănești. Acțiunea și-a trasat drept scop promovarea lucrului în echipă, formarea de noi cercuri sociale, îmbunătățirea abilității de comunicare și transmiterea mesajului că sedentarismul și timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului sau a telefonului dăunează dezvoltării fizice, psihice și duhovnicești.

„Acest proiect este la prima ediție și ne dorim ca pe viitor competiția să ia amploare și să devină de nivel interjudețean sau național. Așadar, invităm la ediția următoare să se înscrie cât mai multe echipe și jucătoare, aici aflându-ne într-un cadru potrivit dezvoltării sportive, dar și duhovnicești, printr-o asociere între biserică și acest sport nobil”, a declarat profesorul Cristi Gabriel Hurjui, consilier eparhial.

Implicat activ în organizarea acestui eveniment a fost și Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava.

„A fost un bun prilej pentru domnișoarele cu vârsta cuprinsă între de 14 și 21 de ani să facă mișcare și să se întreacă într-o competiție destinată exclusiv lor, multe dintre aceste fete practicând fotbalul în timpul liber. A fost un eveniment încheiat cu succes, care a încercat să aducă un plus de culoare în ceea ce înseamnă comunitatea suceveană. Este prima competiție de acest gen organizată în România și sper să fie un exemplu de urmat și în alte comunități din țara noastră”, a precizat profesorul Ciprian Anton.

Câștigătoarea primei ediții a Cupei Domnițelor a fost echipa Bucovina Straja, podiumul fiind completat de formațiile Fotbal Club Siret și Vulturii Botoșana.

Organizatorii au oferit trofee și diplome tuturor celor șapte echipe participante. Primelor trei clasate li s-au acordat și premii în bani.

„A fost o competiție reușită, la fel ca a băieților, care a ajuns la doua ediție. Această idee este o noutate și a constituit o surpriză pentru noi, fiind îmbrățișată cu drag de fete. Competiția a fost un bun prilej de a scoate copiii din fața calculatoarelor și a-i aduce pe terenul de sport, iar faptul că inițiativa a venit din partea bisericii este un lucru extraordinar”, a mărturisit profesorul de sport Nicolai Mihai Pătrăucean, antrenorul echipei campioane, Bucovina Straja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima ediție a Cupei Domnițelor s-a bucurat de succes.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima ediție a Cupei Domnițelor s-a bucurat de succes0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei