Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 268 (8185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bazaliu face dreptate în handbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să lăsăm fotbalul mai la urmă, că avem și de ce. Nu mai urmăresc îndeaproape handbalul feminin de pe vremea când Cristina Neagu era Messi, fiindcă finalurile de meci mă găseau cu inima în piuneze. La Europeanul ăsta naționala noastră nu era cotată printre favorite, dar schimbul de generații fusese făcut, veteranele fiind în minoritate. Deci, măcar din acest punct de vedere, era interesant de văzut cum se descurcă tricolorele. Se poate spune că până la meciul de vineri au respectat calculele hârtiei, au bătut când era de așteptat, au pierdut la fel. Asta până la meciul de miercuri, la care s-a întâmplat ceva ce ne-a adus iarăși în atenția întregii lumi handbalistice. Iar de data asta n-a mai fost protagonistă Cristina Neagu, ci Bianca Bazaliu, o fată din generația nouă (chiar dacă are 25 de ani). Aruncarea sa din ultima secundă a înnebunit comentatorii de pretutindeni. Spania ne egalase și se părea că vom merge înainte, în competiție, la număr. Doar că portărița noastră repune repede, mingea ajunge la Bazaliu, abia trecută de mijlocul terenului, iar aceasta iscă o aruncare numită pe bună dreptate aruncarea carierei. Mingea catapultată se duce aproximativ pe direcția unei adversare, care maschează astfel prima parte a traiectoriei, dar nu se interpune, ea continuându-și mișcarea de repliere. Astfel, portărița adversă vede târziu mingea și nu izbutește s-o deturneze în afara porții... Golul acesta al victoriei a devenit evident viral. Ca să vă faceți o idee, pe canalul de YouTube The Home of Handball, secvența cu Bazaliu este cea mai vizionată de la Europeanul feminin, având mai mult decât dublul vizualizărilor față de videoclipul de pe locul următor în acest clasament! Culmea, și acesta are legătură cu Spania, este vorba de faza în care a facilitat calificarea Germaniei în grupa principală. Dacă există justiție divină în sport, atunci se poate spune că România, prin Bianca Bazaliu, a fost aleasă pentru a face dreptate, aruncând în derizoriu șansele Spaniei la calificare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazaliu face dreptate în handbal.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bazaliu face dreptate în handbal5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei