Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 172 (8089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacienta cu formă gravă de botulism, salvată de medicii suceveni, după 3 săptămâni de trudă, la ATI

Luni, 25 Iulie 2022 (11:10:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia care a făcut o formă gravă de botulism la sfârșitul lunii iunie a fost salvată de medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după trei săptămâni de eforturi, la secția de Terapie Intensivă. Pacienta, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost transferată în data de 27 iunie de la Spitalul Municipal Fălticeni la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu suspiciune de botulism. Diagnosticul a fost confirmat ulterior de Institutul Cantacuzino din București.

La spitalul din Fălticeni femeia se prezentase din cauză că avea tulburări de înghițire, modificarea tonului și a intensității vocii și ptoză palpebrală  (căderea pleoapelor). Ea le-a spus medicilor că problemele au apărut după ce, în data de 24 iunie, a mâncat o conservă de tocană de legume preparată în casă. La scurt timp după internarea la Suceava pacienta a fost transferată în secția ATI, după ce a început să manifeste și tulburări respiratorii.

La serul antibotulinic administrat în spital a reacționat slab, insuficiența respiratorie s-a accentuat și timp de trei săptămâni medicii ATI s-au străduit să-i salveze viața care atârna de un fir subțire. Vineri, 21 iulie, a fost transferată în secția Boli Infecțioase, iar luni, 25 iulie, a fost externată în stare de sănătate bună.

Fiica pacientei a transmis un emoționant mesaj de mulțumire pentru echipa care i-a salvat mama: „Mulțumesc din suflet întregului colectiv de medici, asistente și infirmiere, care ați făcut tot ce v-a stat în putință pentru ca mama mea să fie bine și ați reușit. Acum, mama trăiește datorită vouă și bunului Dumnezeu. Nu știu cum aș putea să vă mulțumesc, cuvintele sunt de prisos... Dacă într-adevăr sunt îngeri pe pământ, aceia sunteți voi. Felicitări pentru profesionalismul de care ați dat dovadă, de grija pe care o manifestați pentru pacienți și pentru latura umană pe care am găsit-o la voi. Dumnezeu să vă ajute în ceea ce faceți, să vă apere și să vă îndrume în salvarea de vieți!”.

Primul caz de botulism din acest an în județul Suceava a fost înregistrat în luna martie, la un pacient în vârstă de 60 de ani, care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat zacuscă pregătită acasă. A fost salvat de serul antibotulinic, administrat de medicii suceveni. Al doilea caz a fost al pacientei care a mâncat conserva de legume, de asemenea pregătită acasă, iar un al treilea caz s-a înregistrat în 15 iulie, la un copil, după consumul unei conserve achiziționate din comerț, dar depozitată în condiții necorespunzătoare. În ultimii 2 ani a mai fost diagnosticat un singur pacient cu botulism, care a fost de asemenea salvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienta cu formă gravă de botulism, salvată de medicii suceveni, după 3 săptămâni de trudă, la ATI.
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacienta cu formă gravă de botulism, salvată de medicii suceveni, după 3 săptămâni de trudă, la ATI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei