Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 172 (8089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Misiune îndeplinită

Doi elevi ai Școlii de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și alți doi colegi au scos în siguranță 1.000 de oameni dintr-o salină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

George, Cristian, Bedo și Mihai. Sunt patru nume care poate nu vă spun nimic. Totuși, acești patru tineri au fost eroi sâmbătă după-amiază după ce au reușit să scoată în siguranță circa 1.000 de persoane care se aflau în Salina Praid. Doi dintre ei, Bedo și Mihai, sunt elevi ai Școlii de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și se află în practică la Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita. Pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne a fost postat filmul acestui eveniment, dar și o fotografie cu cei patru elevi jandarmi. ”Totul s-a petrecut în această după-amiază, când un angajat al Salinei Praid i-a sunat.

- Avem o problemă în subteran. Există o scurgere importantă de apă dintr-un izvor în tunelul salinei. Acum sunt peste 1000 de oameni în interior. Noi îi evacuăm pe etape, dar sunt panicați și sigur se va întâmpla ceva dacă nu coboară nimeni să-i organizeze. Toți sunt în siguranță, dar ne e teamă că panica va crea victime. În câteva minute cei 4 jandarmi erau în subteran. Într-adevăr oamenii erau panicați. Chiar au rupt o ușă de lemn în speranța că vor ieși mai repede la suprafață. În acel moment, George și-a dat seama că siguranța celor peste 1.000 de persoane depinde de ei.

- Oameni buni, vă rugăm să vă păstrați calmul. Imediat sosește primul autobuz. Vom face așa: întâi persoanele în vârstă, apoi copiii și femeile. Bărbații vor fi ultimii.

- Sigur ne scoateți pe toți? s-a auzit o voce din mulțime.

- Foarte sigur. Și ca să stați liniștiți vă spun că noi 4 vom fi ultimii care ies de aici.

- Avem aici o femeie care a leșinat. Cred că a făcut atac de panică, i-a spus o persoană lui George.

- Pe ea o scoatem prima. Este un echipaj de la ambulanță la suprafață. Dacă mai sunt persoane cu probleme, vă rog să ne spuneți.

Imediat au improvizat o targă și au transportat-o la mașina inginerului de la Salină.

- Mergeți cu ea repede afară. Pentru ceilalți așteptăm autobuzele.

În 30 de minute, toate persoanele au fost scoase în siguranță din Salină, ultimii care au ieșit fiind cei patru jandarmi.

Pentru modul cum ați organizat evacuarea, ați gestionat situația și ați oprit o posibilă tragedie pe fondul panicii instalate între cele peste 1.000 de persoane, VOUĂ, GEORGE, CRISTIAN, BEDO și MIHAI, VĂ MULȚUMIM!”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi ai Școlii de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și alți doi colegi au scos în siguranță 1.000 de oameni dintr-o salină.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi elevi ai Școlii de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și alți doi colegi au scos în siguranță 1.000 de oameni dintr-o salină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei