Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 172 (8089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mai sunt relevanți Messi și Ronaldo? (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca și Ronaldo, și Messi a fost văzut ca un talisman de Liga Campionilor pentru echipa care l-a transferat. Nici el nu mai e tânăr, taman ce a împlinit 35 de ani, dar viața casnică pe care o duce îl recomandă pentru o carieră îndelungată. În plus, știm foarte bine că el se menajează și pe teren, de cele mai multe ori fiind jucătorul cu cei mai puțini kilometri parcurși, după cei doi portari. Dar asta e cu dus și întors. La Barcelona era un zeu, i s-ar fi permis orice, în schimb fanii parizieni nu-i erau datori cu nimic, așteptau și altceva decât să se plimbe pe teren. Într-unul din meciurile de campionat în care el și Neymar erau fluierați, ca urmare a eliminării din LC, atitudinea sa mi s-a părut chiar că frizează nesimțirea. O singură dată a spart Messi regula asta a kilometrilor, în returul de la Madrid, cu Realul. Deja cu musca pe căciulă în urma ratării penalty-ului de la Paris, el a fost între primii jucători la efortul depus, efectiv o ra-ri-ta-te! Dacă vă amintiți, la unul din golurile anulate lui Mbappé pentru ofsaid, Messi s-a aflat la originea declanșării contraatacului, deposedându-l pe Benzema la marginea careului!

Chiar dacă punem pe seama conjuncturii acea eliminare (Donnarumma, bien sȗr), nici sezonul viitor nu se anunță promițător pentru Messi. Profilul său de jucător s-a schimbat de ceva ani, cursele alea furibunde cu mingea la picior le mai vedem doar pe youtube, când purta plete, acum oferă mingea mult mai repede, ceea ce n-are cum să fie rău pentru echipă. Nicidecum numărul redus de goluri nu poate fi pus pe seama valorii campionatului francez, care n-a mai pupat ”urecheata” de la începutul anilor ’90, când a luat-o Marseille. Dacă vă amintiți, tocmai din acest motiv țin de câțiva ani cu cluburile din Hexagon ajunse prin fazele rarefiate ale LC. Deși nu poate fi nicăieri ca la Barcelona, unde i se crease un fel de ecosistem, Messi continuă să exceleze la pase de gol, dar în primul lui an în Ligue 1 a avut și un număr consistent de bare, aproape la paritate cu golurile! Teoretic, sezonul acesta ar trebui să arate un progres, însă alegerea lui Galtier ca antrenor poate fi bulversantă pentru argentinian, cu care acesta nu are nicio afinitate, probabil nici nu auzise de el, că nici aură de fost mare fotbalist n-are. Deși PSG visează la recunoaștere europeană, emirii au adus un antrenor ”de interior”, care cunoaște fotbalul francez, el câștigând o singură dată campionatul, cu Lille...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai sunt relevanți Messi și Ronaldo? (II).
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai sunt relevanți Messi și Ronaldo? (II)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei