Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 172 (8089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal Donald Trump și Enrique Pena Nieto

Ce analizăm:

1! strângerea de mână a celor doi. Palma lui Enrique Pena Nieto este poziționată oblic deasupra și strânge palma lui Donald Trump. La prima vedere am fi tentați să spunem conform regulilor de bază ale limbajului nonverbal cu privire la strângerea de mână, că Enrique Pena Nieto are o atitudine dominantă și Donald Trump este cel care a pierdut din start controlul aceste negocieri cu caracter politic. Oare este chiar așa?

2!a – 2!b deplasarea cotului lui Enrique Pena Nieto. Dacă analizăm unghiul mare dintre brațul și antebrațul drept al lui Enrique Pena Nieto și faptul că brațul acestuia este practic tras spre Donald Trump de mișcarea mâinii acestuia – care apare în fotografie cu brațul drept lipit de trunchi și având un unghi mic de deschidere al brațului cu antebrațul – putem concluziona că Enrique Pena Nieto este „preluat” de Donald Trump asemenea unei „domnișoare invitate la dans“.

3! deplasarea brațului la Enrique Pena Nieto. Să privim cum este deplasat spre înainte brațul drept al lui Enrique Pena Nieto. Enrique Pena Nieto este „al lui” Donald Trump.

4! orientarea trunchiului la Donald Trump. Trunchiul lui Donald Trump este aplecat spre în față, dar nu într-o postură de subordonare, ci una de „recunoaștere” a lui Enrique Pena Nieto. Acest „Vino la mine, dar să nu uiți cine e tata aici și cine e fiul!” este acceptat la nivelul raportului de dominare-acceptare de către Enrique Pena Nieto.

5! deplasarea bazinului spre înapoi la Donald Trump. Donald Trump se apleacă spre în față pentru a prinde mâna lui Enrique Pena Nieto și „a-l trage la el“. El nu se deplasează spre Enrique Pena Nieto, ci se întinde spre „a-l apuca” și „a-l aduce la el” de aici și deplasarea spre înapoi a bazinului la Donald Trump. Enrique Pena Nieto nu e foarte important pentru Donald Trump. Doar este în fața lui și îl vrea mai aproape. Își permite acest comportament pentru că este clar dinainte cine e „tata” și cine e „fiul“.

6! poziția gâtului și deplasarea lui la Enrique Pena Nieto. Ușor deplasat în față, gâtul lui Enrique Pena Nieto și focalizarea privirii spre în față și ușor în jos arată clar că acceptă poziția de subordonat.

7! deplasarea zonei gâtului la Donald Trump. Structura compactă a capului și gâtului lui Donald Trump arată o atitudine de „băiat de forță” care a făcut în trecut legea în diferite medii, mai obscure. Această atitudine posturală e cam prea grosieră pentru mediul diplomatic care în mare e puțin mai „șlefuit“.

8! spațiul de comunicare dintre Donald Trump și Enrique Pena Nieto. Enrique Pena Nieto pare că a vrut să mențină un spațiu de comunicare mai protocolar, însă Donald Trump a avut o atitudine de „Vino la mine! Ești al meu! Lasă distanțele și atitudinea de președinte egal cu mine ca președinte!“

 

Concluzie:

Având în vedere că e vorba de Mexic și Statele Unite ale Americii, ce putea face mai mult Enrique Pena Nieto? Putea la nivel nonverbal să adopte un rol mult mai puternic, chiar dacă la nivel de discuții și negociere politică și diplomatică inegalitatea strategică e evidentă. Enrique Pena Nieto „a pierdut bătălia înainte ca aceasta să înceapă” și nu a ținut cont de faptul că uneori o atitudine puternică adoptată la nivel nonverbal poate aduce beneficii nesperate, chiar și atunci când „statura politică” a celor doi e atât de inegală.

 

Articol extras din cartea „Semnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri și cuplu” – autor Mihai Moisoiu.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal Donald Trump și Enrique Pena Nieto.
 Vizualizări articol: 4601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 46 voturi
Limbajul nonverbal Donald Trump și Enrique Pena Nieto4.8546

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei