Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 302 (8526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Parcări publice „inteligente”

Sute de senzori montați în parcările cu plată din Suceava, pentru a indica locurile libere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Identificarea locurilor de parcare cu taxă libere, din zonele aglomerate ale Sucevei, se face mai ușor, ca urmare a montării a sute de senzori, care indică utilizatorilor aplicației Suceava Parking unde sunt locuri disponibile și unde nu.

Sistemul este funcțional din vara acestui an, când au fost montați primii senzori, în parcările cu plată de pe bulevardul George Enescu, urmate apoi de cele de pe strada Universității – 149 în total, iar acum sunt în curs de instalare 100 de senzori pe str. Ștefan cel Mare și 7 pe str. Meseriașilor. 

„Senzorii instalați sunt conectați la aplicația Suceava Parking, iar conducătorii auto pot găsi în timp real, cu ajutorul telefonului, locurile de parcare libere”, a explicat Lucian Harșovschi, care i-a încurajat pe cei care nu au deja instalată aplicația să o descarce, întrucât oferă și alte avantaje, cel mai important fiind poate timpul economisit pentru căutarea unui loc liber de parcare, dar și cel pentru efectuarea plății, dacă automatul nu este chiar în imediata apropiere.

Introducerea parcărilor cu taxă în zonele intens circulate este considerată benefică de mare parte dintre suceveni, deoarece astfel nu se blochează locurile de parcare existente cu săptămânile sau chiar lunile, ci există un flux continuu, care asigură existența unor locuri libere pentru cei care au de mers în zonele respective cu diverse probleme și trebuie să aibă unde parca autoturismul pentru intervale mai scurte de timp.

Taxa de parcare în parcările publice cu plată din Suceava este de 4 lei/oră, dar pentru riverani există varianta de obținere a abonamentelor anuale, cu doar 100 de lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de senzori montați în parcările cu plată din Suceava, pentru a indica locurile libere.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de senzori montați în parcările cu plată din Suceava, pentru a indica locurile libere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei