Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 302 (8526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Povești de iarnă

„Povești de prietenie - ROUA”, spectacol în care copii din Suceava și copii din Ucraina au creat magie în fața unui public numeros

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Serbarea de iarnă - Povești de prietenie - ROUA” a fost un spectacol în care copii din Suceava și copii din Ucraina au creat magie în fața unui public numeros, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

Organizat pentru al doilea an consecutiv de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în colaborare cu ROUA Info HUB - Casa mamelor din Ucraina și World Vision România și cu sprijinul financiar al UNHCR România, evenimentul de pe 19 decembrie 2023 a adus pe scenă peste 200 de copii ucraineni și români, oferindu-le prilejul de a împărtăși bucuria și spiritul sărbătorilor de iarnă.

Scena a devenit un tărâm al poveștilor de prietenie, iar copiii au impresionat publicul prin programul artistic care a inclus momente emoționante, atât în limba română, cât și în limba ucraineană.

Acestea au fost susținute de către copiii refugiaților din Ucraina, ce frecventează activitățile de tip grădiniță și afterschool în cadrul Clever Children Suceava, de către adolescenți din Ucraina, beneficiari ai programelor educative oferite de World Vision România, precum și de către copii de la diverse școli partenere din județul Suceava, aducând pe scenă colinde tradiționale și alte momente artistice vestind Crăciunul.

Succesul acestui eveniment se datorează sprijinului FONSS, Fundația Heks/Eper Romania, Action Against Hunger, fiind desfășurat în parteneriat cu Grădinița cu Program Normal Obcini, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Ryma Association, Școala Gimnazială Berchișești și Asociaţia Seva, dar și cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, gazda evenimentului, implicit, cu ajutorul necondiționat al managerului teatrului sucevean, Angela Zarojanu, care susține inițiativele derulate de Asociația Institutul Bucovina. 

 

  • Sprijin pentru refugiații din Ucraina

 

Asociația Institutul Bucovina, furnizor licențiat de servicii sociale, se dedică oferirii de sprijin pentru refugiații ucraineni, începând cu luna martie 2022. Acest angajament a fost consolidat prin intermediul a două structuri-cheie create pentru a răspunde nevoilor complexe ale beneficiarilor: Centrul de Urgențe Sociale Suceava și ROUA Info Hub - Casa Mamelor din Ucraina. Sub umbrela serviciilor sociale integrate, organizația se concentrează pe diagnoză, evaluare și consiliere, adresând nevoile individuale, în special în ceea ce privește accesul la servicii medicale, educație și integrare pe piața muncii. Acordarea de sprijin material a inclus distribuirea de pachete de igienă, vouchere pentru alimente și îmbrăcăminte, precum și pachete școlare, pentru a asigura satisfacerea necesităților de bază ale beneficiarilor. Serviciile de suport au fost oferite în paralel cu facilitarea accesului la activitățile de tip grădiniță și afterschool pentru copiii din Ucraina. 

Conform celui mai recent raport, realizat la 30 noiembrie 2023, evidențiind impactul semnificativ al serviciilor oferite în sprijinirea comunităților afectate de criza umanitară, 411 familii au beneficiat nu doar de consiliere, ci și de sprijin material. Referitor la serviciile de diagnoză, evaluare și consiliere, au fost furnizate 1.282 de sesiuni, dintre care 572 au fost dedicate copiilor. Aceste servicii au fost completate prin acordarea de sprijin material prin oferirea a 1.212 alocații și a 3.621 de kituri ce includ produse de igienă, îmbrăcăminte și obiecte școlare, și distribuirea a 40 de laptopuri. Organizația a evidențiat angajamentul său față de educație prin oferirea a peste 10.000 de servicii, cuprinzând activități de tip afterschool și grădiniță, cursuri de limba română și engleză, precum și terapie ocupațională. Cu un accent deosebit pe facilitarea accesului la resurse pentru categorii dezavantajate, asociația a furnizat 1.229 de servicii în acest sens. Totodată, prin 1.607 sesiuni de tip grup-suport, organizația a acționat activ în gestionarea situațiilor de urgență, asigurând sprijin comunităților afectate.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Raluca Tîmpescu, manager servicii sociale în cadrul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, număr de telefon: 0743 422 055, e-mail: proiecte@bucovinainstitue.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povești de prietenie - ROUA”, spectacol în care copii din Suceava și copii din Ucraina au creat magie în fața unui public numeros.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Povești de prietenie - ROUA”, spectacol în care copii din Suceava și copii din Ucraina au creat magie în fața unui public numeros0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei