Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 301 (8525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Aproape jucătorul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu m-am mai uitat pe diversele gale de premiere ale fotbaliștilor și antrenorilor, căci mai contează și cine le oferă. A se vedea Prodanca – femeia anului! Nu-mi imaginez cum a putut să-i ia fața Șoșoacăi... Așa că vă îndemn la gale individuale, fiecare cu ai lui. În ceea ce privește campionatul nostru cel de toate etapele, foarte greu m-aș decide în privința unui jucător. Dacă ar fi să împart anul în două, pe sezoane, pentru primăvară iar ar fi greu, în schimb pe Florinel Coman l-aș alege cu ochii închiși jucătorul toamnei. L-aș vedea chiar al anului, dar mi-e teamă că s-ar supăra Hagi și ați văzut ce coleric este. Așa că pentru a împăca capra cu varza (capra fiind colindul tradițional, iar varza fiind mingea, în jargon), mă opresc la Alibec pentru primăvară. După aia, adică după ce a devenit campion cu Farul, nu a mai existat. Poate puțin la națională, dar acolo nimeni n-a fost decisiv, calificarea la turneul final european venind ca o reacție a grupului la niște circumstanțe favorabile. În schimb, Florinel Coman a fost bun și în sezonul de primăvară, doar că eternul perdant Becali și-a sabotat iarăși echipa. Totuși, are șanse să nu mai fie așa etern, i-a cam venit și lui rândul, că prea se întrece cu niște hârburi, pe care doar recondiționarea din pauza de iarnă le-ar mai putea pune pe roate. Dacă vreți cifre de Dosarele X, ajunge să ne referim la Rapid: a început returul de 6 etape, iar echipa lui Bergodi n-a câștigat încă vreun meci. Mai mult, a făcut 4 nuluri absolute, plus încă unul în cupă! Practic, Rapid a marcat doar... la înfrângeri! Revenind la Florinel Coman, mărturisesc că nu mai credeam. Prea mulți ani în care, să spunem lucrurilor pe nume, a fost o parodie de fotbalist, împleticit, cu șuturi de școala gimnazială, care plângeau până la poartă, de ajunsese Becali să-l batjocorească, deși tot el îl numise Mbappé al României. Părea că se plafonase, că uitase fotbalul, așa cum i se întâmplase și lui Mitea, drumul de la talent la ratare fiind de fapt o prăbușire. Iată însă că Florinel a reușit să se extragă din acea situație, iar eu aș pune asta pe seama echilibrului la care a ajuns în viața personală. Încununarea supremă se face însă în 2024, cu un titlu de campion și o evoluție pe măsură la Euro. Până atunci mai avem și alte treburi, vă doresc un Crăciun Fericit alături de cei dragi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jucătorul anului.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aproape jucătorul anului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei