Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil

TNT descoperit la intrarea în țară prin PTF Siret. Vameșii și polițiștii de frontieră au ascuns totul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bucată de TNT, adică material folosit pentru bombe, a fost descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, dar polițiștii de frontieră și vameșii de acolo au ascuns totul timp de șase zile. Captura a fost realizată pe data de 1 decembrie, dar informațiile au apărut abia astăzi, de la București.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Alina Petraru, a dat din colț în colț cu explicațiile și a spus că procurorul de caz ar fi interzis publicarea acestor informații extrem de grave. Același purtător de cuvânt care ne anunță cu emfază că s-au descoperit într-o mașină câteva sute de pachete de țigări de contrabandă. Probabil că TNT e o chestie măruntă care nu merită atenție, ceea ce face extrem de jenantă comunicarea pe care Poliția de Frontieră și mai ales instituția vamală de la Siret înțeleg să le aibă cu mass-media. Repetăm, e vorba de TNT, materiale folosite în războiul din Ucraina și care urmau să intre în România, cu ajutorul căruia puteau fi confecționate bombe care să ne omoare oameni. Jenant și fără cuvinte!!!

La București, după șase zile de tăcere, a apărut un comunicat sec: ”Vameșii de la Siret au descoperit într-un microbuz care intra în țară o bucată de TNT cu inscripție în limba slavonă, 3 fiole cu morfină și un cartuș pentru pistolul mitralieră AK74. Cei trei pasageri erau îmbrăcați cu haine militare și aveau pașapoarte emise în Spania. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în țară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripție în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de inițiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm, o bucată cutie cu 3 fiole cu substanță lichidă cu inscripția morfină, soluție injectabilă, 10 mg/ml, de 1 ml, precum și o bucată cartuș letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74", anunță Autoritatea Vamală Română.

Și mai grav este că un procuror de la un parchet din județ ar fi decis ca cele trei persoane, echipate în haine militare, având pașapoarte emise în Spania, să fie lăsate să își continue călătoria. Cu alte cuvinte, permitem celor care cară bombe să se plimbe liniștiți pe la noi prin țară. Și nimeni nu știe dacă identitățile așa-zișilor spanioli sunt reale sau dacă or fi niște teroriști internaționali.

E o situați extrem de gravă, tratată cu indulgență și relaxare, în condițiile în care acei ”spanioli” veneau dintr-o țară de conflict, unde totul e posibil. SRI nu are oare nici un cuvânt de spus? Incredibil ce se poate întâmpla și mai ales de neînțeles cum acționează instituțiile statului, în frunte cu un procuror care probabil nu știe că în Ucraina e război. Un astfel de caz nu era cumva de competența DIICOT? Totuși ”spaniolii” cărau după ei bombe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TNT descoperit la intrarea în țară prin PTF Siret. Vameșii și polițiștii de frontieră au ascuns totul.
 Vizualizări articol: 2126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
TNT descoperit la intrarea în țară prin PTF Siret. Vameșii și polițiștii de frontieră au ascuns totul5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei