Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Orășelul copiilor

Târg de Crăciun pentru copii, deschis în curtea Colegiului ”Spiru Haret” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii și profesorii Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au inaugurat, în curtea liceului, Târgul de Crăciun pentru copii, o atracție spectaculoasă care și-a deschis porțile de Moș Nicolae.

Peste 300 de ornamente specifice sărbătorilor de iarnă au împodobit curtea liceului, marea majoritate confecționate din materiale reciclabile, vedeta orășelului copiilor fiind o Dacie Papuc „Christmas Edition”, personalizată în spiritul Crăciunului.

Târgul de Crăciun de la Colegiul „Spiru Haret” este deschis pentru toți sucevenii până pe data de 22 decembrie, orășelul de poveste fiind de neratat mai ales de cei mici.

 

Târg deschis tuturor sucevenilor

Atmosfera festivă a târgului este completată de decorațiuni tematice, viu colorate, brăduți din lemn, oameni de zăpadă confecționați din pneuri reciclate sau butuci, spiriduși simpatici, ornamente din uși vechi sau paleți, reni jucăuși. Astfel, obiecte vechi, fără nici o folosință, au fost reciclate și au căpătat din nou viață la târgul liceului. 

„Toate obiectele au fost manufacturate de elevii școlii noastre și de părinții lor, nimic nu este cumpărat, majoritatea fiind realizate din materiale reciclabile. Vizitatorii pot admira oameni de zăpadă din pneuri uzate, un frigider stricat transformat într-un ren, paleți de marfă transformați în decorațiuni de iarnă, recipiente din sticlă, plastic sau metal care, dacă nu ar fi fost transformate atât de frumos de elevii noștri, ar fi ajuns la gunoi. De asemenea, avem ornamente din materiale naturale, realizate în gospodăriile părinților elevilor noștri – animale din lemn, brăduți din conuri, din parchet reciclat, pitici realizați din butuci, un brad de trei metri realizat din lemn, oameni de zăpadă etc. Piesa de rezistență este o Dacia Papuc care aparține școlii și care nu a mai fost folosită de mulți ani de zile. A fost polizată, vopsită și decorată în ton cu această sărbătoare”, a menționat prof. Daniela Boșca, organizatoare.

 

Vizitatorii au primit dulciuri și fructe

La evenimentul de deschidere, curtea liceului a forfotit de elevi și preșcolari de la școli și grădinițe din municipiu, alte clase anunțându-și prezența în zilele următoare.

De asemenea, oaspeții s-au bucurat de prezența animatorilor și spiridușilor care îl însoțesc an de an pe Moș Crăciun, fiecare vizitator primind dulciuri și fructe.

La rândul său, directorul Colegiului Național de Informatică Suceava, prof. Virginel Iordache, a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare. 

„Astăzi este Moș Nicolae și tot astăzi am pus la dispoziția comunității, a elevilor noștri un orășel al copiilor altfel. Mulțumesc celor implicați, copiilor din această școală. Sunt mândru că sunt profesor la acest liceu, unde colegii mei și elevii spun de fiecare dată <Prezent> la chemările și inițiativele direcțiunii și ale comunității. Mulțumesc și părinților pentru implicare și pentru că au ales pentru copiii lor această unitate școlară”, a transmis Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de Crăciun pentru copii, deschis în curtea Colegiului ”Spiru Haret” Suceava.
 Vizualizări articol: 1129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târg de Crăciun pentru copii, deschis în curtea Colegiului ”Spiru Haret” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei