Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Reforma în turismul din România începe la Suceava cu aprobarea primului OMD, „Orașul Cetății de Scaun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a emis marți primul aviz pentru înființarea unei Organizații de Management al Destinației (OMD). Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a anunțat că beneficiarul este municipiul Suceava, „Orașul Cetății de Scaun”, noua entitate fiind dezvoltată pe plan local.

„Sfântul Nicolae ne aduce vești bune! Suceava, unul dintre orașele mele de suflet, a primit astăzi avizul de înființare a primului OMD dezvoltat pe plan local din țara noastră. Am convingerea că noua entitate va deveni pilonul principal în dezvoltarea turismului din zonă și, prin parteneriatul public-privat, precum și împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, va oferi o nouă perspectivă asupra destinației! Felicitări tuturor membrilor fondatori pentru inițiativă și efort. Vă dorim mult succes pe mai departe, astfel încât «Orașul Cetății de Scaun» să fie promovat la cel mai înalt nivel!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Organizația de Management al Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun” este formată din Consiliul Local Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Național al Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Complex Zamca, Mandachi Hotel&Spa, agenția de turism EXIMTUR, Shopping City Suceava și Iulius Mall.

Cadariu a arătat ca documentația necesară fost transmisă către MAT sub semnătura președintelui noii entități, primarul Sucevei, Ion Lungu, aceasta fiind ulterior analizată și validată de către „Comisia de avizare privind înființarea OMD-urilor în România”, în conformitate cu prevederile procedurii în vigoare.

El a explicat că pentru înființarea unui OMD local, destinația trebuie să fie atestată ca stațiune turistică de interes local/național sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structurile de primire turistică clasificate. Printre criteriile minime obligatorii sunt și includerea a cel puțin un post de manager de destinație turistică în structura organizatorică. “Referitor la strategia de dezvoltare și marketing turistic, precum și la planul de acțiune, acestea pot fi elaborate și adoptate în cel mult un an de zile de la primirea avizului”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu. El a precizat că reforma turismului în România este cuprinsă și în Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta de Turism și cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reforma în turismul din România începe la Suceava cu aprobarea primului OMD, „Orașul Cetății de Scaun”.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reforma în turismul din România începe la Suceava cu aprobarea primului OMD, „Orașul Cetății de Scaun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei