Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului Ciucă să aplice soluția naționalizării activelor și resurselor energetice ale OMV în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, îi solicită premierului Nicolae Ciucă să aplice soluția naționalizării activelor și resurselor energetice ale OMV în România. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au transmis premierului României că în actualul context economic și politic internațional trebuie făcută o analiză SWOT în vederea evaluării soluției de naționalizare a activelor și resurselor energetice deținute de OMV în România. „Analiza SWOTajută la proiectarea unei viziuni de ansamblu a factorilor interni și externi cu scopul de a pune în lumină punctele tari și slabe ale deciziei de expropriere a activelor și resurselor energetice deținute de OMV, în relație cu oportunitățile și amenințările existente la un moment dat pe piață”, au explicat parlamentarii AUR de Suceava. Aceștia au precizat că procedura exproprierii este prevăzută la art. 44 din Constituția României, la articolul 3 precizându-se că „nimeni nu poate fi expropriat decât pentru cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire”.

„Astfel solicităm să aplicați Legea 33 din 1994 și Legea 252 din 2020 dat fiind contextul energetic internațional și datorită faptului că numărul românilor aflați sub pragul sărăciei s-a dublat în ultima perioadă, iar companiile românești sunt nevoite să concedieze personal datorită prețurilor la energie. Din spațiul public aflăm că vânzările companiei austriece OMV au crescut cu 124% și profiturile distribuibile acționarilor au crescut cu 95%. Astfel, compania austriacă OMV câștigă miliarde, în timp ce românii sunt sărăciți. Vă propunem în vremuri de criză soluții excepționale pentru România, situație față de care aplicarea art. 44 al. 3 din Constituția României și a legislației subsecvente privind exproprierea este de minim bun-simț și în interesul românilor”, au spus Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa. De asemenea, ei i-au solicitat premierului să facă publice listele politicienilor care au devenit parteneri cu OMV în România și care și-au angajat rudele direct sau indirect în afacerile derulate de OMV-PETROM în România.

Cei trei parlamentari AUR de Suceava au adăugat că în aceste vremuri de criză trebuie reamintite declarațiile ministrului de interne austriac, care a spus: „am ridicat în repetate rânduri problema Schengen și a controalelor la frontieră şi la nivel european, pentru că suntem primii afectaţi de acest val de refugiaţi economici, cei mai mulţi dintre ei vin pe ruta balcanică", dar și că „este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează". Parlamentarii AUR au arătat că și cancelarul Karl Nehammer a afirmat că Austria va susţine candidatura Croaţiei pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar are obiecţii faţă de candidaturile României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie.

„Rezultă că în actualul context economico-politic fiecare țară europeană aplică principiul <interesului național>. Iată de ce vă rugăm să acționați în interesul poporului român și să faceți o analiză SWOT în vederea evaluării soluției de naționalizare a activelor și resurselor energetice deținute de OMV în România”, au încheiat cei trei parlamentari AUR de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului Ciucă să aplice soluția naționalizării activelor și resurselor energetice ale OMV în România.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului Ciucă să aplice soluția naționalizării activelor și resurselor energetice ale OMV în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei