Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri

Sindicaliștii din Educație anunță proteste la nivel național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prof. Giani Leonte, liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, cu peste 7.500 de membri în județ, anunță proteste ca urmare a nemulțumirilor personalului nedidactic și auxiliar cu privire la neacordarea sporului pentru condiții de muncă.

Leonte a menționat că reprezentanții FederațieiSindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la care este afiliată și ASI Suceava, se vor întâlni săptămâna viitoare, la București, pentru a lua o hotărâre unitară în ceea ce privește protestele care vor fi organizate.

„Vor fi proteste! Fie vom picheta Prefectura, fie vom organiza o manifestație la Guvern, în București, sau chiar ambele variante. Vom lua o decizie la nivel central în acest sens”, a explicat Giani Leonte.

Sindicaliștii cer acordarea sporului pentru condiții de muncă pentru personalul nedidactic și nedidactic auxiliar, în condițiile în care salariații din celelalte sectoare bugetare își primesc aceste sporuri.

Sporul pentru condiții vătămătoare de muncă este prevăzut în lege, însă aceste categorii de personal nu beneficiază de el, explică Giani Leonte.

De asemenea, referitor la personalul auxiliar din școli – din secretariat, contabilitate, bibliotecă, laboratoare – în ultimii trei ani nu a fost aplicată nici o creștere salarială.

„Sunt angajați care efectuează ore de muncă suplimentare, sâmbăta, duminica, lucrează cu aplicații care se blochează permanent, aplicații suprasolicitate, cu disfuncționalități. Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a avut o întâlnire cu personalul din secretariate și contabilitate din zona Gura Humorului pentru a identifica probleme punctuale și soluții la acestea. Astfel de întâlniri vor fi organizate în toate zonele județului”, a mai punctat președintele ASI Suceava.

 

Angajații din Buzău dau startul protestelor de astăzi

Organizația reprezentativă a salariaților din învățământul buzoian transmite că aproximativ 300 de membri de sindicat vor picheta Prefectura Județului Buzău, miercuri, 7 decembrie.   

“Neacordarea sporului pentru condiții de muncă reprezintă o nouă abatere a Guvernului României de la ceea ce înseamnă respectarea legilor în vigoare! Acesta este un gest de condamnat care provoacă o mare nedreptate colegilor noștri din sistemul de învățământ, ținând cont de faptul că în alte arii profesionale el este plătit. Întreg personalul din educație este solidar cu aceste acțiuni de protest și garantăm că vor avea loc astfel de mișcări de stradă în toată țara, inclusiv în București. Efortul bugetar este nesemnificativ, dacă ne gândim la veniturile extrem de mici pe care le au colegii noștri. În această perioadă critică din punct de vedere financiar pentru familiile angajaților din educație, consider că membrii Executivului ar trebui să găsească soluții prin care să sprijine acești oameni, nu să-i conducă spre sărăcie extremă, excluziune socială și discriminare”, a declarat Simion Hăncescu, președinte FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din Educație anunță proteste la nivel național.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliștii din Educație anunță proteste la nivel național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei