Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2020 - Anul XXV, nr. 210 (7515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege încălcată

Un tir supraîncărcat cu bușteni a avut explozie la un pneu. O tragedie, evitată la mustață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă tragedie care ar fi avut drept cauză un tir supraîncărcat cu bușteni a fost evitată la mustață pe drumul european 58, care leagă Moldova de Ardeal, în zona Frasin. Un tir cu remorcă a avut explozie la un pneu și doar priceperea șoferului a făcut ca mașina să nu se răstoarne și să provoace o nenorocire.

La fața locului a ajuns și cunoscutul activist de mediu Daniel Bodnar, care a discutat cu șoferul, dar și cu reprezentanții ISCTR. Din câte se pare, nu este pentru prima oară când șoferul este oprit în trafic în timp ce transporta o cantitate mai mare decât cea admisă. Cu acel prilej a refuzat ca mașina să-i fie cântărită, ceea ce nu s-a mai întâmplat acum. Incidentul de sâmbătă l-a făcut pe șofer să afirme că pe viitor nu va mai pleca la drum cu mașina supraîncărcată.

Verificările făcute de inspectorii ISCTR au confirmat că încărcătura depășea cu mult limitele admise. Mai exact, avea o greutate de 56,25 tone, cu peste 16 tone peste valorile permise. ISCTR a dat o amendă de 10.000 de lei în acest caz, verificările fiind finalizate după ce afară se instalase întunericul.

 

Doar câțiva kilometri între incidentul de sâmbătă și cel din luna iulie

Incidentul de sâmbătă vine la mai puțin de două luni după unul care s-a petrecut la numai câțiva kilometri. În luna iulie a acestui an, culmea, tot într-o zi de sâmbătă, mai mulți bușteni care se aflau în remorca unui camion au zburat pe carosabil și au rănit trei persoane, printre acestea fiind și un copil de numai 10 ani. Accidentul s-a produs între Molid și Frasin și doar norocul a făcut ca lucrurile să nu fie și mai grave. Trunchiurile de lemn au intrat efectiv prin mașină ca un berbece, iar dacă vreo persoană ar fi avut ghinionul să fie în interior nu ar fi avut absolut nici o șansă de supraviețuire. Femeia în vârstă de 49 de ani și fiul acesteia, în vârstă de 10 ani, ambii din Iași, erau coborâți din autoturismul marca Mazda deoarece acesta prezenta o serie de probleme. Mașina era parcată în afara carosabilului, iar cei doi se aflau în jurul mașinii. Femeia a suferit răni grave fiind diagnosticată la Spitalul din Gura Humorului, acolo unde a fost transportată inițial, cu „contuzie toraco-abdominală și fractură bazin”. Fiul acesteia a scăpat mult mai ușor, fiind diagnosticat cu „contuzie toraco- abdominală”. În afara minorului și a mamei sale, la spital a ajuns și un bărbat de 52 de ani, din județul Buzău, care, de asemenea a fost rănit.

Verificările ulterioare au arătat un șir întreg de nereguli la firma care efectua transportul, fiind luate mai multe măsuri de sancționare. Se pare însă că nimeni și nimic nu-i oprește pe transportatori să plece la drum cu mașinile supraîncărcate, unele dintre autovehicule având și serioase probleme tehnice, ceea ce sporește riscul apariției unor accidente cu urmări dintre cele mai grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tir supraîncărcat cu bușteni a avut explozie la un pneu. O tragedie, evitată la mustață.
 Vizualizări articol: 3031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tir supraîncărcat cu bușteni a avut explozie la un pneu. O tragedie, evitată la mustață5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei