Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2020 - Anul XXV, nr. 210 (7515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Altă față

Slatina, comuna care a revenit la normalitate și la investiții, în ultimii 4 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Slatina, Vasile-Vlăduț Gherman, încheie în această lună primul mandat în fruntea localității, după ce a reușit să-l învingă pe cel care a fost primar timp de 20 de ani, Ilie Gherman, la o diferență de 7 voturi.

Vasile-Vlăduț Gherman, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD, este convins că acum îi va fi mult mai ușor, după ce le-a arătat oamenilor din comunitate că este un om al faptelor, reușind să rezolve atât probleme de maximă importanță, cât și altele, aparent mai mărunte, dar care în realitate făceau din comuna cu peste 5.000 de locuitori una mult rămasă în urmă.

În 2016, la Slatina nu era nici medic veterinar, nici stomatolog și nici frizer. La o comună cu efective mari de animale, localnicii trebuiau să apeleze la medicul veterinar de la Mălini. Acum, în comuna Slatina este circumscripție sanitar-veterinară, cu un medic, Nicolae Ștefan, și doi asistenți veterinari.

Foarte important, în mandatul său Gherman a reușit să înființeze și un serviciu voluntar al pompierilor, care a salvat numeroase case la care au izbucnit incendii în cei patru ani.

”Cred că aceste realizări sunt foarte importante, poate chiar cele mai importante, pentru că oamenii au simțit direct beneficiile. Avem în jur de 2.500 de bovine, 3.000 de ovine, 22 de stâne, peste 10.000 de păsări, era jenant să nu fie un medic veterinar în această comună”, a declarat Gherman.

Primarul se mai mândrește și cu faptul că cei peste 700 de copii din cele trei sate – Slatina, Găinești și Herla, au la dispoziție opt unități de învățământ la standarde europene, din care o școală și o grădiniță sunt construite de la zero. Vechea școală din Slatina a fost demolată, iar în locul ei este acum o școală nouă, care poartă numele voievodului moldav Alexandru Lăpușneanu, un simbol local, înmormântat la Mănăstirea Slatina. În curtea școlii a fost ridicat și un bust al domnitorului.

Vasile-Vlăduț Gherman este foarte mulțumit și de faptul că rețeaua de apă și canalizare este realizată în proporție de 70%, intabularea gratuită este de asemenea în curs, s-a realizat parțial îndiguirea râului Suha Mică și s-au realizat 7 kilometri de drum de interes local, alți 7 fiind prinși pentru finanțare.

Colectarea selectivă a deșeurilor este de asemenea o prioritate care a fost pusă în practică. La capitolul proiecte în curs de avizare și finanțare se mai află înființarea unui complex sportiv cu teren de fotbal și sală de sport, cu 180 de locuri.

Modernizarea DJ 209A, principalul drum din localitate, se realizează în etape. Recent, a fost asfaltată o porțiune de la Găinești care era foarte importantă, acoperind o zonă cu școală și grădiniță.

”Am găsit o comună fără proiecte, fără o strategie pe termen mediu și lung. Vin acum în fața alegătorilor cu ce am făcut în ultimii patru ani și cu o transparență decizională de care oamenii s-au convins”, a încheiat Vasile-Vlăduț Gherman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slatina, comuna care a revenit la normalitate și la investiții, în ultimii 4 ani.
 Vizualizări articol: 2790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Slatina, comuna care a revenit la normalitate și la investiții, în ultimii 4 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei