Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2020 - Anul XXV, nr. 210 (7515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Modernizarea drumului Iacobeni-Cârlibaba-Borșa, „o investiție care a ieșit excepțional”

Luni, 7 Septembrie 2020 (18:56:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recepția finală a lucrărilor de modernizare a drumului DN 18 Iacobeni- Cârlibaba, până la granița cu județul Maramureș, spre Borșa, în lungime de 40 de km, a fost semnată, luni, în prezența directorului Companiei Naționale de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent la eveniment, a declarat că i-au fost alături primarii din Ciocănești și Cârlibaba, Radu Ciocan și Gabriel Danciu, comune care beneficiază de modernizarea drumului. „O investiție care a ieșit excepțional, care ajută să scurteze distanța dintre Suceava și granița cu Ungaria cu 100 de kilometri, până la Petea, la Satu Mare. Oamenii pot veni pe aici mai ușor, pe la Borșa, să ajungă la Satu Mare și în graniță și apoi spre Budapesta și Viena”, a afirmat Flutur.

Acesta apreciază că prin modernizarea DN 18 este potențată dezvoltarea turismului, cu atât mai mult cu cât și primarii din zonă au susținut și s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii de cazare.  „Gândiți-vă la comuna sau la satul tradițional Ciocănești, care a câștigat de atâtea ori acest titlu național, la muzeele care înseamnă tradiții și obiceiuri, la Festivalul Național al Păstrăvului, la plutăritul pe Bistrița și atâtea experiențe unice pe care le pot avea turiștii în frumoasa Bucovină”, a afirmat Gheorghe Flutur, care a mai spus că în perioada următoare, împreună cu primarul de Cârlibaba, va fi făcută o poartă de intrare, la granița cu județul Maramureș.

La rândul său, primarul Ciocan a declarat că s-a finalizat un drum „pe care îl așteptam de mult” și care  va contribui la dezvoltarea zonei. „Deja se cunoaște, dacă analizăm valorile de trafic din perioada scursă de când s-a dat în folosință acest drum, iar pe cei interesați sau care au semnalat că mai există anumite lucruri de realizat vreau să îi asigur în urma recepției se va stabili exact ce lucrări mai trebuie făcute. Sunt conbins că în perioada de garanție constructorul le va realiza, ca să fie totul făcut la perfecție. Este un drum pe care l-am așteptat 10 ani și nu putem să spunem decât că mulțumim constructorului și investitorului pentru eforturile făcute pentru ca acest drum să arate așa cum ne dorim”, a declarat primarul Ciocan.

Aprecierea calității lucrărilor a făcut-o și primarul din Cârlibaba, care a spus că „am reușit, în cele din urmă, să ajungem să circulăm pe un drum modernizat, pe care îl așteptam de foarte mult timp”. „Am avut foarte mult de suferit în perioada în care a fost așa cum a fost și mă bucur enorm pentru că acum circulăm pe un drum mai mult decât elegant, un drum european care leagă Bucovina de Occident. Să sperăm că va fi și semnalul unei investiții în turism, pentru că în această perioadă, cât am fost frustrați, turismul a avut de suferit”, a declarat primarul din Cârlibaba.

Președintele CJ Suceava a mai spus că a solicitat ca în procesul verbal de recepție să fie consemnat numărul de kilometri de trotuare, care vor trebui făcute tot cu finanțare CNAIR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Modernizarea drumului Iacobeni-Cârlibaba-Borșa, „o investiție care a ieșit excepțional”.
 Vizualizări articol: 2607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: Modernizarea drumului Iacobeni-Cârlibaba-Borșa, „o investiție care a ieșit excepțional”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei