Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2020 - Anul XXV, nr. 210 (7515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspectoratul Școlar Suceava

Peste 15.000 de tablete cu conexiune la internet, solicitate de elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni din mediul rural și urban au solicitat unităților de învățământ  15.315 dispozitive electronice cu conexiune la internet. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, Cezar Anuței, ne-a spus că 9.149 de solicitări au venit din partea elevilor din mediul rural și 6.166 de dispozitive electronice sunt necesare pentru elevi din mediul urban. Cererile au fost depuse de elevi la fiecare unitate de învățământ din județ, conform prevederilor OMEC nr. 4738/20.07.2020.

Criteriile generale pentru selecția primară a beneficiarilor programului au fost: elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat; elevii proveniți din medii defavorizate. Suplimentar, criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor programului lansat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) sunt elevii a căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet; elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet; elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Din păcate, după eșecul Guvernului legat de achiziționarea dispozitivelor electronice cu conexiune la internet, majoritatea elevilor suceveni nu vor avea tablete, atât de necesare pentru învățământul online, pe 14 septembrie, când este stabilită ziua de începere a noului an școlar. „Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în școli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient”, declara cu ceva timp în urmă Marian Murguleţ, secretar de stat responsabil cu Tehnologia Informației în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

 

Se așteaptă tablete de la Primăria Suceava

În aceste condiții, primarul Sucevei, Ion Lungu, a promis că la o parte dintre  elevii și profesorii din municipiul Suceava le vor fi puse la dispoziție tablete cumpărate de primărie, pentru a putea face școală online.

Ion Lungu a spus că a tot așteptat să vină tabletele pentru care a organizat Guvernul licitație, dar cum nu sunt șanse să fie livrate până la începerea anului școlar, trebuie să acționeze la nivel local, pentru rezolvarea problemei. „Am discutat cu personalul de specialitate, cu un milion de lei putem cumpăra 1.000 de tablete cu o configurație bună, care să asigure toate cerințele necesare pentru efectuarea cursurilor online. Facem licitație cu procedurile urgentate la maxim, nu cred că le vom avea livrate chiar la începutul anului școlar, dar să fie cât mai aproape, să se poată folosi copiii de ele în cel mai scurt timp”, a spus Ion Lungu. Cele 1.000 de tablete care vor fi cumpărate de municipalitatea suceveană, cu o valoare aproximativă de 250 de euro fiecare, vor fi puse la dispoziția unităților școlare, care le vor repartiza mai departe, după necesități. Având în vedere procedurile greoaie de achiziție, Ion Lungu este de părere că dispozitivele electronice vor ajunge cam într-o lună, deci nu până pe 14 septembrie când elevii încep școala.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 15.000 de tablete cu conexiune la internet, solicitate de elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 15.000 de tablete cu conexiune la internet, solicitate de elevii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei