Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2020 - Anul XXV, nr. 187 (7492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiune neonorată

Managerul Spitalului Rădăuți îl acuză pe ministrul Sănătății că nu plătește suplimentul COVID

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, aduce acuze grave ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pe motiv că nu s-au achitat suplimentele COVID aferente lunilor iunie și iulie, ceea ce ar putea duce la blocarea activității acestei unități medicale. Nemulțumirile managerului spitalului rădăuțean sunt mai vechi, dar s-au accentuat după ce a primit fluturașul de salariu al unui angajat dintr-o secție COVID, cu următorul mesaj: "Cu scuzele de rigoare, domnule manager. Dar trebuie să spun ceva... A fost trist când am primit fluturașii de salarii azi. Eu vă rog doar să veniți să ne asistați la o tură de 12 ore. Pe secție de Covid".

În aceste condiții, Traian Andronachi a publicat pe pagina sa de socializare lista neajunsurilor dintre spitalul pe care îl conduce și Ministerul Sănătății.

”Am tăcut atunci când nu ați plătit concediile medicale pe care le plătește spitalul, deși obligația constituțională e a statului (și vorbim de întârzieri de 6 luni de zile), am tăcut atunci când ați afirmat, având suport mediatic maxim, că ați virat suplimentul de 2.500 de lei cuvenit personalului medical implicat în tratarea COVID către spitale, deși a trecut destul de multă vreme până au intrat banii, am înghițit în sec când am constatat că nu plătiți serviciile medicale pe care le prestează spitalul (și vorbim de facturi imense), însă mi se pare inadmisibil să nu plătiți drepturile salariale pe care le stabiliți prin lege, exact către oamenii de care știți că aveți maximă nevoie în aceste momente, precum sunt cadrele medicale din Spitalul Rădăuți, spital care deși a fost și este supus unei presiuni enorme, NU A DEZAMĂGIT! Îmi este rușine pentru că nu știu cum să răspund colegilor din spital și mesajului primit de la un asistent care lucrează în ture de 12 ore în secția COVID a Spitalului Rădăuți, spital și angajați care plătesc statului impozite de aproape jumătate din salariu”, a scris Traian Andronachi.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți s-a declarat dezamăgit și de faptul că adresele trimise către Ministerul Sănătății, prin care solicita clarificări și lămuriri despre fondurile care trebuie alocate personalului medical din secțiile COVID, au rămas fără nici un fel de răspuns, ultima dintre acestea datând din 5 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Rădăuți îl acuză pe ministrul Sănătății că nu plătește suplimentul COVID.
 Vizualizări articol: 2647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Managerul Spitalului Rădăuți îl acuză pe ministrul Sănătății că nu plătește suplimentul COVID3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei