Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2020 - Anul XXV, nr. 187 (7492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte groaznice

Pastor arestat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pastor neoprotestant a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzații înfiorătoare, legate de exploatarea propriilor copii, inclusiv exploatare sexuală și viol. Constantin Pandelea, din satul Valea Bourei, comuna Dolhești, a fost arestat preventiv la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni din a doua jumătate a lunii iulie, iar acum a fost trimis în judecată, tot în stare de arest preventiv.

Pastorul este tatăl a opt copii, din care cinci minori, iar acuzațiile formulate în rechizitoriul de trimitere în judecată strâng în spate.

”În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu aceasta şi cu celelalte trei fiice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Procurorii au acționat în acest caz împreună cu polițiștii judiciariști de la Fălticeni.

Bărbatul va fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de viol în formă continuată, patru infracțiuni de agresiune sexuală în formă continuată și cinci infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Pastorul este tatăl natural al celor opt copii, din care acum cinci mai sunt minori. Se pare că fata violată a împlinit recent 18 ani.

La începutul lunii iulie, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la grozăviile care s-ar petrece în familia pastorului. Se pare că unul dintre copii a fost cel care a cerut ajutor. Informația primară era că minorii erau puși la munci istovitoare, sub teroare, iar tatăl agresa sexual fetele mai mici, după ce a agresat-o și pe cea mai mare. Este vorba de fete cu vârste de 9 și 16 ani. Băieții minori au vârste de 6 și 17 ani.

Înainte ca tatăl să fie arestat, mama și cei cinci copii minori au fost duși de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice. După două săptămâni de consiliere psihologică, având în vedere că și tatăl a ajuns în arest, mama a decis să revină acasă, cu copiii. Familia a rămas sub supravegherea Primăriei Dolhești și a Direcției de Protecție a Copilului Suceava.  

Un alt aspect interesant este că mama copiilor nu pare să fi fost foarte hotărâtă în a-și da bărbatul pe mâna poliției. Aceasta a depus la un moment dat o reclamație în care solicita emiterea unui ordin de protecție, însă apoi a renunțat.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pastor arestat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii.
 Vizualizări articol: 6055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pastor arestat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei