Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2020 - Anul XXV, nr. 187 (7492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără limite

Polițiștii au oprit o nuntă, un botez și o onomastică, ținute la un loc, cu peste 200 de participanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă unele petreceri organizate în aceste zile încalcă doar într-o măsură regulile impuse prin lege din cauza pandemiei de Covid-19, sunt și cazuri în care nu se ține cont de nici o limită, iar riscul declanșării unor focare cu grave consecințe este foarte ridicat. Sâmbăta trecută, pe timp de zi, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați prin 112 despre faptul că la cortul de la ieșirea din Frătăuții Vechi este o petrecere cu un număr foarte mare de persoane, peste 200.

O echipă operativă de la nivelul secției s-a deplasat la fața locului, unde s-a constatat în primă fază că parcarea este plină de mașini. În zona de corturi în aer liber erau peste 200 de persoane. În scurt timp polițiștii aveau să afle că la acea oră trei persoane aveau în acea locație o nuntă, o zi onomastică și un botez. Toți invitații se aflau în aceeași locație și participau în comun la eveniment, pe terasa localului.

Polițiștii au constatat că sunt depășite în mod evident normele prevăzute de Legea 55/2020, privind măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid-19, atât în ceea ce privește numărul de persoane care pot participa la un eveniment de acest gen, chiar și în aer liber, cât și cu privire la păstrarea distanței.

Administratorul firmei organizatoare a celor trei evenimente, un bărbat din Gălănești, a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei. Polițiștii au mai aplicat câte trei amenzi, de 1.000 de lei fiecare, și celor trei organizatori, al nunții, al onomasticii, respectiv al botezului. Se observă că amenzile date nu au fost mari, polițiștii considerând probabil că nu sancțiunile maxime sunt esențiale în acest caz.

Administratorul localului a primit dispoziția de a lua măsuri imediate pentru ca petrecerile să fie încheiate, iar oamenii să plece la casele lor. Polițiștii au rămas la fața locului pentru a se asigura că petrecerile se vor încheia.

Administratorul fusese notificat anterior în scris de poliție cu privire la respectarea dispoziției legale cu privire la Legea 55/2020 și semnase respectivul proces-verbal, angajându-se că va respecta regulile. După ce s-a întâmplat sâmbătă acesta a fost notificat în scris din nou pe aceeași temă. 

Polițiștii au contactat și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a verificat și alte aspecte, legate de autorizația de funcționare a punctului de lucru al societății. Cum cortul este în curs de avizare sanitară, DSP nu a aplicat decât un avertisment. Societatea are sediul în comuna Gălănești, însă corturile sunt amplasate pe raza comunei Frătăuții Vechi.       

Se remarcă faptul că petrecerile de acest gen se ”încing” tot mai des la fiecare sfârșit de săptămână, fără a se ține cont nici pe departe de regulile legate de numărul maxim de persoane și de distanțarea socială. Asta cu atât mai mult în mediul rural, unde purtarea măștii este tot mai rară, inclusiv în spațiile închise. 

Practic, în multe localuri se organizează evenimente care nu diferă de cele din anii trecuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au oprit o nuntă, un botez și o onomastică, ținute la un loc, cu peste 200 de participanți.
 Vizualizări articol: 5148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Polițiștii au oprit o nuntă, un botez și o onomastică, ținute la un loc, cu peste 200 de participanți4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei