Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2020 - Anul XXV, nr. 65 (7370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Medici, asistente și infirmiere de la Spitalul de Urgență Suceava, izolați și testați după ce au intrat în contact cu al cincilea sucevean cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 10 medici, asistente medicale și infirmiere din secția Pneumologie și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgențe Suceava au fost, ieri, izolați și testați pentru COVID-19, după ce un tânăr care a fost internat la Pneumologie a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, dr. Mircea Macovei, a informat, printr-un comunicat de presă, că în data de 13 martie a.c. la secția Pneumologie a fost internat un pacient în vârstă de 37 de ani, cu simptomatologie respiratorie, fără contacți pozitivi și fără istoric de călătorie în străinătate. Starea de sănătate i s-a agravat, cu febră și dificultăți în respirație, astfel încât în data de 16 martie a.c. a fost transferat la Boli infecțioase, cu suspiciune de infecție comunitară cu coronavirus, conform doctorului Macovei. „În aceeași zi se testează pentru coronavirus, în data de 17 martie 2020, ora 19.00, rezultatul este transmis ca fiind pozitiv. În cursul aceleiași nopți se transferă la Clinica de Boli infecțioase Iași”, se arată în comunicatul spitalului.

Personalul medical și pacienții care au intrat în contact cu pacientul respectiv au fost izolați și testați, iar secția eliberată și dezinfectată.

Dr. Macovei a mai spus că la acest moment Spitalul de Urgență Suceava are un stoc de 600 kituri de protecție, compuse din combinezon, măști și ochelari. Echipamentele sunt pentru secțiile care vin în contact direct cu pacienții suspecți sau confirmați cu COVID -19. În faza I, în secția Boli infecțioase, compartimentul de Terapie intensivă din cadrul secției Boli infecțioase, UPU și Blocul operator se utilizează echipament complet – aproximativ 600 de bucăți. „Secțiile de fază II utilizează restul materialelor și echipamentelor. În curs de achiziționare sunt echipamente care mai pot intra în compoziția a aproximativ 500 de kituri”, a precizat dr. Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici, asistente și infirmiere de la Spitalul de Urgență Suceava, izolați și testați după ce au intrat în contact cu al cincilea sucevean cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 2173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medici, asistente și infirmiere de la Spitalul de Urgență Suceava, izolați și testați după ce au intrat în contact cu al cincilea sucevean cu COVID-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei