Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


La ce ne ajută supertehnologia?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omenirea a intrat într-o spirală periculoasă și extrem de contagioasă. Un virus nebăgat în seamă la început, sau care a fost privit cu detașare, zâmbete și ironie, că deh, era undeva departe, prin China, a întors lumea pe care o știam cu susul în jos. La noi, lucrurile par încă sub control, deși mă îndoiesc ca situația va putea fi gestionată bine până la final. Și nu neapărat din cauza autorităților, ci și a unor persoane inconștiente, care nu pricep că trebuie să respecte o serie de reguli. Caz concret, un bărbat din Bosanci, revenit acasă din Belgia, care s-a plimbat nestingherit prin sat vreo 12 zile până când i s-a făcut rău și a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Cu siguranță nu e un caz singular, iar acest tip de inconștiență va duce și la alte îmbolnăviri. Mai gravă este panica pe care aceste persoane o răspândesc în societatea unde au pășit cu nonșalanța românului care crede că lui nu i se poate întâmpla nimic.

Din păcate, ceea ce arată televiziunile, ce se publică pe rețelele de socializare și pe alte canale de comunicare despre situația din alte colțuri ale Europei nu pare suficient pentru a-i convinge pe români de gravitatea situației. Stau și mă întreb cu ce ne ajută tehnologia dacă facem tot cum ne taie capul, mânați de la spate de zvonuri. Mai mult, această tehnologie avansată face ca zvonurile să se răspândească în mare viteză, iar de multe ori sunt preluate cu titlu de adevăr absolut, fără o minimă verificare. Suntem mai buni ca acum un secol? Suntem mai informați? Posibil, dar noianul de informații care se revarsă asupra omului din fotoliu este atât de mare încât e greu să discerni care e binele și care e răul.

Îmi tot revine în minte obsesiv întrebarea din titlu: ”La ce ne ajută supertehnologia?” Se pare că într-o situație de criză nu ne este de mare folos. Pentru că până la urmă revenim tot la ceea ce făceau oamenii în vremuri de criză, adică stocuri de alimente și medicamente/ierburi tămăduitoare. Și tehnologia avansată se vede, deocamdată, în imposibilitatea de a găsi un vaccin pentru a trata bolnavii de noul coronavirus. Și când acest vaccin va fi descoperit va apărea un nou virus și o vom lua de la capăt. Poate cu consecințe și mai nefaste decât cele de acum. Dar să nu ne pripim să tragem concluzii, pentru că finalul încă nu se întrevede la orizont. Să sperăm că-l vom prinde cât mai mulți dintre noi și la final vom trage niște învățăminte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ce ne ajută supertehnologia?.
 Vizualizări articol: 3127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
La ce ne ajută supertehnologia?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei