Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2020 - Anul XXV, nr. 65 (7370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În parteneriat cu USV

Spitalul de Urgență Suceava a început amenajarea unui laborator de diagnosticare moleculară pentru coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a început amenajarea unui laborator de diagnosticare moleculară pentru coronavirus. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, marți, că laboratorul va fi amenajat în spațiul în care a funcționat fostul laborator de chirurgie intervențională. Potrivit lui Rîmbu, este vorba despre un parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, care furnizează aparatul special pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR), iar spitalul cumpără kiturile și instruiește în regim de urgență specialiștii. „Am făcut deja comanda pentru kituri, sperăm ca în două săptămâni să le avem și până atunci să instruim și personalul care să facă aceste teste prin care se stabilește în câteva ore dacă virusul COVID-19 este sau nu prezent în organismul pacientului”, a afirmat managerul Spitalului de Urgență.

În această etapă, diagnosticul molecular pentru pacienții din județul Suceava se face la Centrul regional din Iași. Conform procedurilor legale, acum diagnosticarea moleculară se face în cele şapte centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (două unități sanitare), Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova. Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

Deocamdată nu sunt probleme cu efectuarea testelor pentru că numărul celor testați este încă redus, „dar trebuie să ne pregătim”, a precizat Rîmbu.

De asemenea, a mai spus acesta, cât de curând, poate chiar la sfârșitul acestei săptămâni, spitalul va primi și teste rapide. Testele rapide nu stabilesc prezența virusului în organism, ci a anticorpilor. Se fac din sânge, asemănător celor de glicemie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava a început amenajarea unui laborator de diagnosticare moleculară pentru coronavirus.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul de Urgență Suceava a început amenajarea unui laborator de diagnosticare moleculară pentru coronavirus5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei