Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2020 - Anul XXV, nr. 65 (7370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Piața imobiliară a intrat într-un blocaj aproape total

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așa cum era de așteptat, piața imobiliară din Suceava a intrat într-un blocaj aproape total. Vânzările de apartamente și case au scăzut până spre zero, iar chiriașii părăsesc imobilele în care stau, de teamă că nu vor mai avea cu ce plăti chiriile și cheltuielile de întreținere. Ca urmare, o parte din agențiile imobiliare care activează în Suceava și-au închis ușile, iar angajații lucrează de acasă.

Unul dintre administratorii unei firme imobiliare locale a mărturisit că de la începutul acestei săptămâni nu a primit nici un telefon pentru a intermedia vreo tranzacție.

”Absolut nimeni nu vinde și nu cumpără nimic. Ba, mai mult, oamenii care stau cu chirie m-au anunțat că renunță. Am deja trei astfel de situații, și nu doar din partea elevilor. O persoană care lucrează ca maseur la un hotel mi-a spus că stabilimentul s-a închis și nu își mai permite să suporte cuantumul chiriei și al cheltuielilor, motiv pentru care reziliază contractul”, a precizat administratorul firmei imobiliare.

Gabriel Naie, administratorul Agenției Proactiv, a arătat că are deja doi elevi care au anunțat că nu se vor mai întoarce în chirie, mai ales că școala este întreruptă cel puțin până după Paște.

”Este o îngrijorare reală pe piața imobiliară, atât din partea dezvoltatorilor, cât și din partea clienților. Avem clienți care au solicitat proprietarilor diminuarea cuantumului chiriilor, un alt semn că piața se confruntă cu probleme”, a precizat Gabriel Naie.

La rândul său, Adi Hîncu, administratorul Agenției Extrem, a declarat că o posibilă stagnare a pieței imobiliare este foarte probabilă.

”Tranzacții vor mai fi făcute strict de cei care au nevoie să vândă sau să cumpere, dar și acest lucru este condiționat de funcționarea instituțiilor care contribuie la întocmirea actelor, respectiv Notariate, Cadastru și Primării. În plus, pentru că nimeni nu mai are siguranța unui loc de muncă și a unui venit garantat, cred că oamenii vor fi mai prudenți”, a explicat Adi Hîncu.

Acesta a spus că a constituit o platformă pe whatsapp pe numărul de telefon 0755000800 la care va răspunde gratuit celor care au nevoie de informații legate de tranzacțiile imobiliare, respectiv despre actele necesare și pașii care trebuie urmați. Această măsură este menită să evite contactul direct cu persoanele pentru a preveni cât mai mult transmiterea noului coronavirus, dar și în același timp pentru a putea veni în sprijinul celor care încă mai cumpără sau vând case sau apartamente.

Majoritatea celor care conduc o agenție imobiliară se așteaptă ca prețul locuințelor să scadă. Nimeni nu a avansat un procent al scăderii prețurilor și nici perioada în care recesiunea în acest domeniu se va opri. Până în prezent, doar un singur dezvoltator imobiliar și-a anunțat intenția de a scădea cu 10% prețul solicitat pentru metrul pătrat de suprafață construită, dar cel mai probabil acest exemplu va fi urmat și de alte persoane sau firme care construiesc blocuri sau case.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața imobiliară a intrat într-un blocaj aproape total.
 Vizualizări articol: 2294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piața imobiliară a intrat într-un blocaj aproape total0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei