Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi şi să nu crezi!

Care bucurie…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nihil sine virus! COVID-19 ne-a luat ochii și ne-a gripat mințile: unde te-ntorci, alt subiect nu-i! Drept pentru care trec neobservate inițiative, gesturi, situații, altă dată tratate cu imediată dezaprobare și fermă ripostă. Cui să-i mai pese acum, când la ordinea zilei este procurarea de măști, ticsirea frigiderelor și ocuparea farmaciilor, de isprava petrecută într-o săliță a hotelului bucureștean Cișmigiu, unde crema antiunioniștilor basarabeni, bizar și regretabil susținută de politicieni români (Adrian Severin, Gelu Voican Voiculescu ș.a.), s-a adunat (sub pretextul lansării unei cărți semnate de Iurie Roșca) spre a convinge românii că Unirea-i și imposibilă, și profund dăunătoare! Soluția „două state românești”, ambele apropiate Moscovei, viitoarea conducătoare a „noii ordini globale” odată cu sleirea potenței americane, ar fi singura capabilă să asigure un statut onorabil și Bucureștilor și Chișinăului în veacurile ce or să vină. De știam, m-aș fi dus și eu: un astfel de eveniment antiunionist petrecut taman în capitala României merită văzut și ascultat de aproape, întrucât depășește toate pragurile nerușinării obraznice.

Este suficientă trecerea în revistă a participanților. Pe Iurie Roșca l-am cunoscut încă în anii ′88-′93: era președintele Frontului Popular Creștin-Democrat din Moldova, unionist fervent, către care România a îndreptat mai toate fondurile menite să sprijine presa prounire de la Chișinău. În 2005 a ajuns vicepreședinte al  Parlamentului, iar în iunie 2009 viceprim-ministru. Toți cei 11 deputați ai partidului lui Roșca au votat pentru înscăunarea Președintelui Voronin – și asta spune totul. Teoretic, astăzi Iura, antiunionist declarat, se postează pe o poziție conservatoare, eurosceptică și antiglobalistă. Din câte am izbutit să aflu, la lansarea bucureșteană a susținut două teze: prima – nu-i de dorit ca România și Republica Moldova să se unească vreodată; a doua – ar fi profitabilă o apropiere cât mai marcată de Rusia, pentru a nu ajunge țara noastră „un teritoriu de scuipat”. În intervenția sa, Roșca a plasat dilematica întrebare „Ce vrem noi? să fim mai bine la mâna LGBT-ului decât la mâna Moscovei? E mai important să protejăm copiii de LGBT (n.m.: lesbian, gay, bisexual, transgender) și să fim categorici împotriva lui Soros în acest război nevăzut! S-a terminat cu stânga politică, dreapta, social-democrația… acum este noi, versus ei!” Adicătelea, cine nu-i cu noi, e împotriva noastră!

În sală s-a aflat și Mariana Heroiu, editoarea cărților lui Alexandru Dughin în România. Cine-i acest Dughin? Considerat ideologul neafișat al Kremlinului, este adeptul „creării unui bloc euro-asiatic în stare să înlăture hegemonia SUA”. După cum se vede, gând la gând cu bucurie – pare a fi și mentorul lui Roșca. De altfel, în 1994 Dughin a fondat, în Basarabia, Partidul Național Bolșevic. Interesant este că acest Dughin, la întâlnirea pe care a avut-o în București cu Adrian Năstase (2013), și-a declarat admirația pentru cultura românească, pasiunea pentru Blaga și pentru Eliade (aceeași prețuire i se atribuie și pentru cvasiincompatibilii Heidegger, Nietzsche, Lenin, Stalin!).

N-a lipsit de la lansare Dragoș Dumitriu, fostul redactor-șef de la „Atac la persoană”, fost membru PRM, care a protestat public față de interzicerea intrării în țara noastră a „cercetătorului” rus Umnov-Denisov (cel care intenționa să susțină în România un set de prelegeri despre originea slavă a… dacilor!!). Lume, lume! Între care și Cătălin Chelaru, fiul generalului Mircea Chelaru, fost președinte al fostului PUNR. Ce-o fi căutat acolo?

Evident, cireașa de pe tort a constituit-o intervenția lui Adrian Severin, participant menit să confere credibilitate sindrofiei. Credința sa, înfățișată limpede și deschis: „SUA este o putere decadentă, care va pierde hățurile lumii. În consecință, românii trebuie să-și afle propriul loc în lume.” Sună cumva precum teza „capitalismului  în putrefacție”, iar partea a doua a enunțului este axiomatică: evident, românii și  țara lor se cuvine să-și găsească locul în lume – dar citatul se cuvine coroborat cu pasaje din scrisoarea adresată de Severin Ambasadorului SUA la București (2015): românii au ajuns să prefere Rusia Americii „ca soluție optimă pentru  supraviețuirea lor ca națiune liberă, adică pentru evitarea statutului de protectorat.”

Cele petrecute la Hotelul „Cișmigiu” arată că, de fapt, nu se încearcă o eliberare de  sub protectorat, ci doar… schimbarea tutorelui. Care bucurie, la Severin să fie!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care bucurie….
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Care bucurie…5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei