Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Universitatea din Suceava, sub lupa a 20 de inspectori ai Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La cinci ani de la ultima evaluare efectuată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) intră din nou sub lupa inspectorilor agenției.

Vizita acestora se desfășoară în perioada 27 – 30 martie, echipa care se va ocupa de evaluarea Universității fiind formată din 20 de membri, dintre care doi studenți.

Este un examen important prin care trece instituția suceveană, obiectivul acesteia fiind reconfirmarea calificativului ”Grad de încredere ridicat” acordat succesiv universității în anii 2008 și 2013.

Legea Educației Naționale prevede ca universitățile româneşti să fie evaluate în mod periodic, o dată la cinci ani, în vederea stabilirii standardelor de calitate.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, „indicatorii care sunt urmăriți au în vedere managementul și asigurarea calității. ARACIS urmărește aspecte legate de întreaga activitate a universității - activitatea didactică și de cercetare, baza materială, programele de studii, regulamentele în vigoare, serviciile oferite studenţilor, aspecte financiare, documente, internaționalizare etc. De asemenea, echipa de evaluatori a programat întâlniri cu studenţi, cadre didactice, cu angajatori din Suceava etc.”.

Popa a mai arătat că pe lângă activitățile ce țin de verificarea generală a Universității, inspectorii vor evalua și 12 programe de studii, mare parte dintre ele fiind la a treia reacreditare.

Vineri, la prânz, va avea loc întâlnirea în care vor fi prezentate concluziile, iar ulterior va fi elaborat un raport care va cuprinde și recomandările ARACIS pentru USV.

Ca finalitate, aceste proceduri au menirea de a crește performanțele  procesului didactic, calitatea serviciilor USV și de a realiza pregătirea viitorilor specialiști în concordanță cu cerințele pieței.

 

„Grad de Încredere ridicat” este cel mai mare calificativ

Ultima evaluare a instituţiei de învăţământ a avut loc în anul 2013, iar în urma inspecţiilor efectuate, USV a fost evaluată cu „Grad de Încredere ridicat”, acesta fiind cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universități din sistemul național de învățământ.

Acreditarea unităţilor de învăţământ superior din România se realizează de către ARACIS, începând din anul 2007, universitățile putând primi următoarele calificative: „Grad de încredere ridicat”, „Grad de încredere”, „Grad de încredere limitat” şi „Lipsă de încredere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava, sub lupa a 20 de inspectori ai Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Universitatea din Suceava, sub lupa a 20 de inspectori ai Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei