Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XVI-a

Sute de elevi suceveni, la Concursul de cunoștințe astronomice „Equinox”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul cu Program Sportiv a găzduit recent cea de a XVI-a ediție a Concursului Județean de cunoștințe astronomice „Equinox”, organizat de Asociația Educatorilor Suceveni, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Suceava, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educaționale (CJRAE) și Liceul cu Program Sportiv.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de o participare record. Expoziția a reunit 332 de lucrări artistico-plastice ale preșcolarilor, 322 de lucrări ale elevilor din ciclul primar (desene, machete, colaje), 12 fotografii, 125 de eseuri ale elevilor din clasa a III-a și a IV-a, gimnaziu și liceu, din întreg județul Suceava.

Potrivit coordonatoarei evenimentului, prof. Adriana Nichitean – CJRAE Suceava, cele mai mari emoții le-au avut elevii din clasele a III-a și a IV-a. Aceștia au participat în mod direct la concursul de cunoștințe astronomice. Cele 25 de echipaje din școli gimnaziale ale județului Suceava, compuse din câte trei elevi (școlile gimnaziale Nr.1 Suceava, Nr. 3 Suceava, Nr. 4 Suceava, ,,Jean Bart” Suceava, ,,Miron Costin” Suceava, Bursuceni, Corocăiești, Siminicea, ,,Ion Irimescu” Fălticeni, ,,Al. I. Cuza” Fălticeni, ,,Petru Mușat” Siret, ,,Ioan Băncescu” Adâncata, Bosanci, ”Luca Gavril” Drăgușeni, Liceul Tehnologic ,,Liviu Suhar” Iacobeni, Liceul Tehnologic ,,Tomșa Vodă” Solca), au avut de parcurs trei probe: au recunoscut în imagini fenomene astronomice, au răspuns la un set de 10 întrebări din domeniul astronomiei și au completat ,,Harta Cerului” cu denumirile stelelor și constelațiilor.

În deschiderea concursului, un grup de elevi ai clasei a II-a de la Școala Gimnazială ,, Mitropolit Iacob Putneanul” Putna, coordonați de prof. înv. primar Aurica Chidoveț, a prezentat un scurt program artistic cu cântece și poezii inspirate de astronomie.

„Interesul manifestat de elevi pentru misterele cerului, seriozitatea cu care s-au pregătit dovedesc faptul că aceștia sunt preocupați de universul în care trăiesc, sunt curioși și dornici de a studia discipline dincolo de cele de la clasă. Participanții de anul acesta la concursul <Equinox> organizat de Asociația Educatorilor Suceveni pot fi viitorii olimpici internaționali ai concursurilor de astronomie, cu care județul Suceava se mândrește de câțiva ani”, a mai arătat Adriana Nichitean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi suceveni, la Concursul de cunoștințe astronomice „Equinox”.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de elevi suceveni, la Concursul de cunoștințe astronomice „Equinox”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei