Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Subfinanţare

Spitalul de Urgenţă Suceava primeşte de la stat 1.000 de euro/an pentru intervenţii care costă 500 euro/pacient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tratamentul endovascular pentru piciorul diabetic, efectuat de şapte ani la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, are alocat de la stat suma de 1.000 de lei pe trimestru, asta în condiţiile în care costul pentru un singur pacient se ridică la 400-500 de euro. „În momentul de faţă, noi primim cam 1.000 de lei pe trei luni. Costul per pacient estimat şi avut în istoricul de 7 ani se ridică la cel puţin 400-500 de euro. Deci eu din banii respectivi pot să fac o jumătate de pacient. Mă apuc, apoi mai revin în sală când îmi vin restul de bani, peste 3 luni”, a afirmat, ieri, în conferinţă de presă, dr. Mihai Creţeanu Jr., şeful Compartimentului de radiologie intervenţională din spital.

El a subliniat că la începutul tratamentului endovascular pentru piciorul diabetic, finanţarea prin programul naţional a fost zero, dar şansa pacienţilor a fost că spitalul a alocat banii necesari din bugetul propriu. „Am avut tot timpul sprijinul spitalului, de asta suntem la Suceava unde suntem, pentru că am avut local sprijinul Spitalului Judeţean. Prin programul naţional banii erau zero”, a declarat dr. Mihai Creţeanu Jr.

La spitalul sucevean beneficiază de tratament minim invaziv circa 200 de pacienţi/an, ceea ce a redus cu 50% rata amputaţiilor la persoanele care suferă de diabet. O intervenţie de radiologie intervenţională durează cel puţin o oră şi jumătate, mediul în care se lucrează este unul radioactiv, astfel încât, de regulă, nu pot fi programaţi mai mult de doi pacienţi/zi. Rezultatele tratamentului minim invaziv au dus la creşterea constantă a adresabilităţii, astfel încât acum, potrivit doctorului Creţeanu, 10% dintre pacienţi provin din afara judeţului Suceava - Constanţa, Bucureşti, Piatra Neamţ şi, de curând, Iaşi. 

Dr. Creţeanu Jr. a mai spus că intenţionează să solicite cu argumente ştiinţifice majorarea fondurilor alocate spitalului din Suceava prin Programul naţional de diagnostic şi tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă/ Subprogramul de radiologie intervenţională. Spitalul de Urgenţă Suceava a fost inclus în acest program în 2015, fiind primul spital neuniversitar din ţară care a accesat acest program.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava primeşte de la stat 1.000 de euro/an pentru intervenţii care costă 500 euro/pacient.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava primeşte de la stat 1.000 de euro/an pentru intervenţii care costă 500 euro/pacient0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei