Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Sindicaliştii din educaţie cer sprijinul parlamentarilor pentru sporul de suprasolicitare neuropsihică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) a înaintat tuturor parlamentarilor din judeţul Suceava câte o adresăprin care le solicităsprijinul în susţinerea iniţiativei legislative privind acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, de 10%, şi personalului didactic auxiliar.

Potrivit lui Giani Leonte, liderul ASIS, ”adresele au fost transmise prin poşta electronică fiecărui parlamentar. În acelaşi timp, acolo unde am găsit deschis, am depus şi înregistrat adresa la birourile următorilor parlamentari: Dumitru Mihalescul, Virginel Iordache, Ștefan Alexandru Băişănu, Ioan Balan, Emanuel Havrici, Ioan Stan, Alexandru Rădulescu, Ilie Niţă şi Maricela Cobuz”.

În adresă se menţionează că de sporul de suprasolicitare beneficiază doar personalul didactic de predare, ceea ce creează o discriminare.

În mod nejustificat, sunt lăsaţi pe tuşă directorii de şcoli. Chiar dacă mai au activitate la catedră, aceştia nu pot beneficia de acest bonus la salariu. Nu beneficiază de acest spor nici personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic, însemnând cei din secretariate, contabili, bibliotecari, laboranţi, informaticieni, pedagogi şcolari, paznici, îngrijitori, fochişti, bucătărese.

„Asta se întâmplă deşi şi personalul didactic de conducere, îndrumare şi control şi personalul didactic auxiliar îşi desfăşoară activitatea în şcoli, în condiţii similare”, spun sindicaliştii. Aceştia au făcut mai multe adrese şi către ministerul Educaţiei pentru a soluţiona această problemă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie cer sprijinul parlamentarilor pentru sporul de suprasolicitare neuropsihică.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie cer sprijinul parlamentarilor pentru sporul de suprasolicitare neuropsihică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei