Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vatra Moldoviței

Eveniment social-caritabil organizat în cadrul proiectului ,,E K TINE”, la Școala Primară Valea Stânei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Primară Valea Stânei, din comuna Vatra Moldoviței, a avut loc marți, 26 martie, un eveniment social-caritabil organizat în cadrul proiectului ,,E K TINE”, al cărui invitat special a fost poetul Sebi Crăciun, din Câmpulung Moldovenesc, elev al Colegiului Național „Dragoș Vodă”, împreună cu alți copii din  Asociația Freamăt de Speranță. Proiectul a fost organizat de educatoarea Emanuela Runcan, învățătoarea Constanța Catrici și prof. Rozalia Loghin, sub coordonarea și implicarea directoarei Ilaria Pușcă. Acțiunea a urmărit integrarea copiilor cu nevoi speciale din Asociația Freamăt de Speranță (Câmpulung Moldovenesc) în societate, sensibilizarea elevilor din școală la nevoile și durerile semenilor și oportunitatea de a crea o zi deosebită atât pentru copiii și părinții copiilor cu dizabilități, cât și pentru elevii și cadrele didactice implicate în proiect. Toți cei prezenți au fost angrenți în diferite jocuri de creativitate, perspicacitate și, cel mai important, au avut parte de o lecție de viață pe care le-a oferit-o Sebi Crăciun, un adolescent care suferă de tetrapareză spastică.

 

Puterea exemplului

Elevii Școlii Primare Valea Stânei au pregătit un frumos program artistic și le-au oferit, la final, cadouri invitaților. Asociația Freamăt de Speranță, înființată de Anca Crăciun, mama poetului Sebi Crăciun, a considerat că fiecare participant la eveniment trebuie să fie declarat ,,voluntar pentru o zi” și a oferit certificate de voluntariat și cărți scrise de „micul poet” Sebastian Crăciun. Toți participanții au asistat și la o lecție de încondeiat ouă, oferită cu generozitate de Maria Bodnar. La final, datorită sponsorilor inimoși, s-a pregătit o masă bogată ca în Bucovina, la care au luat parte toți cei prezenți. Proiectul va continua în luna aprilie, la Școala Gimnazială Paltinu, unde vor avea loc alte activități interesante. „Astfel de evenimente ne fac să fim mai bogați sufletește, să ne încărcăm bateriile și să avem puterea de a înfrunta boala copiilor”, a declarat, la final, Anca Crăciun, președinta Asociației Freamăt de Speranță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment social-caritabil organizat în cadrul proiectului ,,E K TINE”, la Școala Primară Valea Stânei.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eveniment social-caritabil organizat în cadrul proiectului ,,E K TINE”, la Școala Primară Valea Stânei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei