Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Spitalul de Urgență Suceava a recrutat încă doi medici radiologi intervenționiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de excelență de cercetări angiografice al Academiei de Științe Medicale, care funcționează de 3 ani la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, are echipă completă. Șeful Compartimentului de radiologie intervențională din spital, dr. Mihai Crețeanu Jr., a anunțat, ieri, în conferință de presă, că doi medici radiologi intervenționiști, dr. Cătălin Lulciuc și dr. Emanuel Gavriliu, au fost angajați cu normă întreagă. Potrivit doctorului Crețeanu Jr., medicul Emanuel Gavriliu va prelua partea de radiologie intervențională în domeniul neurologiei și medicul Cătălin Lulciuc, pe cea din sfera oncologică.

Dr. Crețeanu Jr. a declarat că, prin completarea echipei medicale, programul de Stroke – tratament al atacului vascular ischemic acut va putea să funcționeze full time la Suceava. „Vom face asta respectând protocoalele de lucru românești adaptate la protocoalele internaționale, astfel încât să putem dezvolta un centru regional la nivelul Spitalului Județean de Urgență Suceava”, a subliniat medicul.

Menționăm că există două tipuri principale de atac vascular: cel ischemic, cauzat de lipsa fluxului sangvin, și cel hemoragic, din cauza sângerării. Ambele au ca rezultat funcționarea deficitară a părții de creier afectate.

Medicul Mihai Crețeanu Jr. a mai spus că tradiționalul atelier de lucru pentru tratamentul piciorului diabetic, organizat de șase ani la spitalul din Suceava, are la ediția din acest an o amploare mult mai mare, având participanți din toată zona Moldovei, din Ucraina și Republica Moldova. Organizatori sunt Societatea de neuroradiologie și radiologie intervențională, al cărei secretar este dr. Mihai Crețeanu Jr., Academia de Științe Medicale și Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Societatea Română de Neurologie şi Radiologie Intervenţională, Asociația de Podiatrie, Societatea Română de Chirurgie Vasculară, Societatea Română de Radiologie și Imagistică Medicală. La simpozionul care se va desfășura în perioada 4-5 aprilie a.c., va fi prezentat în premieră un tratament hibrid al patologiei aortice, efectuat de un profesor din Germania.

Mai precizăm că Spitalului de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava abordează de mai mulți ani multidisciplinar îngrijirea picioarelor persoanelor cu diabet, cu o echipă compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenţionist şi asistenţi medicali educatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava a recrutat încă doi medici radiologi intervenționiști.
 Vizualizări articol: 4209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitalul de Urgență Suceava a recrutat încă doi medici radiologi intervenționiști5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei