Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Protest

Salariații de la Transport Public Local Suceava, în grevă japoneză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații societății de transport public local din municipiul Suceava protestează astăzi, pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor cu care se confruntă în desfășurarea activității zilnice, dar și a nemulțumirilor legate de valoarea muncii lor.

Miile de suceveni care circulă zilnic cu autobuzele și microbuzele TPL nu vor fi afectați astăzi de protestul lor, fiind vorba de o grevă japoneză, în care salariații își fac treaba în continuare, doar că vor purta la braț banderole albe inscripționate cu mesajul „Protest”. Banderole albe vor flutura și la ștergătoarele autobuzelor.

Mai mult, pentru ca oamenii să înțeleagă demersul lor, în mijloacele de transport vor fi distribuite foi volante în care se explică pe scurt care este rostul protestului:

„Angajații SC TPL SA, din cauza salarizării și a condițiilor de muncă improprii și a parcului auto învechit, sunt nevoiți să recurgă la diferite forme de protest.

Și noi, ca și dvs., ne dorim un transport public civilizat, în condiții de siguranță și confort. Pentru a se realiza acest lucru este necesar ca munca noastră să fie plătită la adevărata ei valoare și să se facă investiții în parcul auto. Vă mulțumim și vă rugăm să fiți alături de noi în demersurile noastre, pentru respectul față de muncă și pentru cei care mai muncesc în această țară. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Reprezentanții Sindicatului „Autobuzul” spun că dacă doleanțele lor vor rămâne fără răspuns, următorul pas va fi cel de pichetare a sediului Primăriei Suceava, deoarece Consiliul Local este unic acționar la TPL.

Nemulțumirile lor sunt „alimentate” și de discrepanța uriașă dintre veniturile lor, comparativ cu cele ale bugetarilor.

Pentru a-și susține punctul de vedere, aceștia au prezentat două situații concrete – salariul unui șofer tânăr, cu trei copii, pe care trebuie să-i întrețină cu cei 1415 lei pe care îi primește pentru o lună de muncă, în condițiile în care este responsabil zilnic de viețile a mii de călători care circulă cu autobuzul pe care îl conduce, cât și cel al unui șofer cu experiență și vechime maximă, care îi aduce un plus de 25% la salariu, dar care îi asigură un venit net de 1698 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariații de la Transport Public Local Suceava, în grevă japoneză.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariații de la Transport Public Local Suceava, în grevă japoneză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei