Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 28 iunie – 4 iulie

Proiectul educaţional „Roata Naturii”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava organizează în perioada vacanţei de vară proiectul educaţional „Roata Naturii”, destinat copiilor cu vârsta între 6 şi 12 ani. Perioade de desfăşurare a proiectului: 2-6 iulie, 23-27 iulie, 13-17 august, pe două grupe/zi, în intervalele orare 9:00-12:00 şi 13:00-15:00. Copiii care vor să afle curiozităţi, date ştiinţifice despre minerale, dinozauri, rechini şi păsări sunt aşteptaţi să se înscrie la ateliere din cadrul proiectului la telefon 0230 213 775 sau la standul Muzeului de Ştiinţele Naturii. „Vă aşteptăm să ne instruim prin joc, activităţi practice şi proiecţii video pe aceste teme”, au spus organizatorii.

 

Joi, 28 iunie

Evenimentul „Cooperarea culturală România-Ucraina”, la Muzeul de Istorie

Biroul Europa Creativă România organizează joi, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Istorie din Suceava, evenimentul „Cooperarea culturală România-Ucraina. De la idei de proiect la parteneriate de succes”. Acesta este realizat în colaborare cu Biroul Europa Creativă Ucraina şi are ca parteneri locali Muzeul Bucovinei şi Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava. La eveniment sunt aşteptaţi să participe profesionişti din organizaţiile culturale şi creative din România şi Ucraina.

 

Vineri, 29 iunie

Recitalul „Ştefan, Ştefan, Domn cel mare”, la Muzeul de Istorie

Pe 29 iunie, de la ora 18:00, la Muzeul de Istorie Suceava, sunteţi invitaţi la un recitalul „Ştefan, Ştefan, Domn cel mare”, susţinut de Corala „Ciprian Porumbescu” Suceava, în cadrul Programului Ştefanian, ediţia 2018, care se încheie cu un pelerinaj la Mânăstirea Putna, pe 2 iulie, când se comemorează 514 ani de la moartea celui care este considerat cel mai mare român, voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pelerinii sunt aşteptaţi dimineaţă, începând cu ora 7:30, la intrarea în Putna, pentru a merge pe jos până la mănăstire, unde vor participa la Sfânta Liturghie şi la ceremonia comemorativă de cinstire a marelui voievod.

 

Sâmbătă, 30 iunie

„Cirque du vérité”, la Teatrul „Matei Vişniec”

„Cirque du vérité” este un spectacol despre patru situaţii în care cuvântul "NU" nu a contat. O realitate crudă, un adevăr dincolo de normalitate, un act greşit, injust, un abuz sexual. „Cirque du vérité” greşit - ”Cirque de la vérité” corect. Spectacolul are loc sâmbătă, ora 19:00, la Teatrul „Matei Vişniec” (str. Dragoş Vodă, nr. 1, Suceava). Intrarea este liberă. Reprezentaţia este parte din proiectul „Ef(f)ect-Af(f)ect”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Spectacolul este interzis persoanelor sub vârsta de 16 ani. One-woman-show cu Codruţa Varadi. Regie şi text: Alex Teodorescu. Traducerea: Julia Sipos. O producţie Teatrul Re-Act.

 

Ateliere de creaţie pentru copii, la Shopping City

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. Atelierele sunt gratuite şi au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco. Atelierele sunt structurate în două sesiuni, a câte două ore fiecare (13:00-15:00; 15:00-17:00). La fiecare sesiune organizată se pot înscrie 25 de copii, adică la un atelier au posibilitatea de a participa maximum 50 de copii. Participanţii se pot înscrie săptămânal, până sâmbătă, printr-un e-mail la adresa ateliere_creatiesv@yahoo.com sau la unul dintre următoarele numere de telefon: 0757 369 409/0745 403 220. Detalii suplimentare la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4. La înscriere, părinţii trebuie să opteze pentru intervalul orar 13.00-15.00 sau 15.00-17.00. Atelierele îi vor ajuta pe copii să îşi dezvolte atenţia, abilităţile practice şi imaginaţia, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

 

Duminică, 1 iulie

„The Beard Run”, ediţia I

La Iulius Mall Suceava va avea loc duminică, începând cu ora 18:00, evenimentul umanitar „The Beard Run”, ediţia I, care constă într-o cursă pe scările din exteriorul clădirii Iulius Mall Suceava, la care se adaugă mici curse cu obstacole. Înscrierile se fac până pe 1 iulie inclusiv, completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1voz12vS18puULHp3__oXovPJe7dFSEoaWv4xStAuJFRNeA/viewform. Traseul este gândit în aşa fel încât orice categorie de vârstă să poată lua parte la competiţie, acestea fiind împărţite astfel: 6-12 ani; 13-17 ani şi peste 18. Taxa de înscriere diferă în funcţie de categoria de vârstă din care face parte competitorul: copii (6-12 ani) - 10 lei; adolescenţi (13-17 ani) - 15 lei; adulţi (peste 18 ani) - 20 de lei. Taxa de participare se va achita online, în contul deschis la Banca Transilvania, numărul: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu menţiunea „Beard Run SV” (păstrând chitanţa ca dovadă a plăţii). Crosul de duminică este organizat de Beard Brothers Suceava, membru coordonator Iulian Tudosă, telefon 0751 046 888, în parteneriat cu Primăria Suceava şi Iulius Mall Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei