Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe nepusă masă

Deputatul Ioan Balan acuză suspendarea bruscă a procesului de evaluare a proiectelor pentru Regiunea Nord-Est Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan este de părere că ajutorul oferit României de către Uniunea Europeană este esenţial pentru dezvoltarea ţării, numai că acest proces de modernizare este subminat din interior de actualul Guvern.

„Europa ne ajută nu numai ca să nu ne abatem de la principiile democraţiei, de la valorile fundamentale ale statului de drept, ci ne ajută şi cu bani mulţi, cu mult mai mulţi decât aceia cu care noi contribuim la bugetul comunitar. România poate să fie un beneficiar net al bugetului european – adică să contribuie cu 1 euro şi să primească înapoi 6 euro, dacă Guvernul ar fi capabil să aducă aceşti bani în ţară”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că miniştrii cu atribuţii în atragerea fondurilor europene s-au succedat într-un ritm ameţitor în ultimi ani, iar acest lucru nu a făcut decât să complice şi mai mult atragerea fondurilor europene în România. Acest blocaj în atragerea de fonduri europene a adus nemulţumiri mari în rândul celor care ar putea să le acceseze, de aici petiţii şi memorii în care oamenii acuză o birocraţie în creştere cu privire la fondurile europene, termene depăşite, proceduri netransparente şi suspiciuni de subiectivitate în alocarea banilor.

„Ca să nu fiu acuzat că vorbesc prea abstract, o să mă refer şi la un caz concret cu privire la unele proiecte care ar fi trebuit să demareze de mai bine de un an şi nu au început nici acum. De exemplu, pentru axa de finanţare <îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii> pentru Regiunea Nord-Est Moldova, competiţia a început, atenţie, în anul 2016. Pe nepusă masă, s-a suspendat procesul de evaluare a proiectelor şi nimeni nu mai ştie când şi dacă proiectele depuse vor mai începe vreodată. Este de vină Uniunea Europeană pentru că Guvernul nu ştie să implementeze aceste fonduri europene? Birocraţia noastră stufoasă şi absurdă este prima şi cea mai mare piedică în faţa atragerii banilor gratuiţi în modernizarea României. Nu aş vrea să spun cât de multe pierdem numai din incompetenţa instituţiilor statului român: pierdem bani, pierdem locuri de muncă bine plătite, pierdem capacitatea de a dezvolta un capital românesc puternic, capabil să pună pe mesele românilor mâncare de calitate”, a explicat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal a adus în prim-plan incompetenţa celui de-al treilea Guvern Dragnea. În acest sens a amintit că în agricultură România a primit decizii de refuz de plată pentru sute de milioane de euro, în sănătate aproape că s-au pierdut banii pentru cele opt spitale regionale, iar în domeniul transporturilor moldovenii au ajuns să se plângă autorităţilor de la Bruxelles pentru lipsa autostrăzilor, asta pentru că oamenii din Guvernul de la Bucureşti i-au ignorat pe cei care au mărşăluit din Moldova şi până în Capitală.

„Incompetenţa şi birocraţia excesivă ne îndepărtează de grupul statelor dezvoltate. Soluţia nu poate să vină de la Bruxelles, ci de la noi, de la români, prin forţele noastre, prin noi înşine. Doamna Dăncilă va trebui să plece acasă, căci incompetenţa domniei sale şi a armatei de miniştri şi de secretari de stat nepricepuţi îi arde la buzunar pe toţi românii şi ne compromite şansa de a moderniza ţara în vremuri de creştere economică”, a concluzionat deputatul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză suspendarea bruscă a procesului de evaluare a proiectelor pentru Regiunea Nord-Est Moldova.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Deputatul Ioan Balan acuză suspendarea bruscă a procesului de evaluare a proiectelor pentru Regiunea Nord-Est Moldova5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei