Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţie pompieri

Fum şi panică într-un bloc din centrul Sucevei, după un incendiu la subsol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu care a creat panică a izbucnit la subsolul unui bloc din centrul municipiului Suceava. Locatarii scării de bloc, mai ales cei de la parter şi etajul I, au resimţit un puternic miros de fum, însă, din fericire, toată lumea a ieşit afară la timp. Alarma de incendiu s-a dat ieri, în jurul orei 12.30, pompierii deplasându-se de urgenţă la faţa locului, pe strada Mitropoliei, nr. 10, în apropiere de intersecţia de la biblioteca judeţeană.

Pompierii de la Detaşamentul Suceava au găsit un incendiu care a pus probleme deosebite, însă nu prin prisma focului propriu-zis, ci din cauza degajărilor de fum şi gaze toxice.

La sosirea pompierilor, cei mai mulţi locatari deja se autoevacuaseră. Pompierii au intervenit pentru a scoate afară un tânăr de 18 ani şi pe bunica sa. Primul era uşor afectat de inhalarea de fum şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului, de la personalul SMURD.

Colonelul Gheorghe Gagiu, şef Centru Operaţional la ISU Suceava, care a coordonat intervenţia la faţa locului, a explicat: „A fost o intervenţie dificilă, ne-am confruntat cu vizibilitate redusă, aproape de 0, şi exista riscul foarte mare ca parte din locuitori să fie afectaţi. A fost o intervenţie reuşită, având în vedere că nu au fost persoane cu intoxicaţii de fum sau gaze toxice în urma producerii incendiului”.

Florin Bordeianu, preşedintele Asociaţiei 1 Parc, care este şi locatar al scării de bloc unde a izbucnit incendiul de la subsol, a declarat: „Pe mine m-a anunţat un locatar să vin că e foc la mine la scară. Ce ştim este că focul a plecat de la subsol, un băiat care stă la bunica lui a reparat ceva la bicicletă, se pare că a dat foc la un plastic, a vrut să lipească”.

Poliţiştii şi pompierii aveau aceeaşi bănuială, că incendiul a pornit din boxa de la subsol, în care se afla un tânăr de 18 ani, care îşi repara bicicleta. Se pare că acesta ar fi dat foc unui cablu şi a scăpat flacăra de sub control, din cauza numeroaselor materiale inflamabile din boxă.

Important, până la urmă, este că nu au fost pagube mai mari şi nici victime care să aibă intoxicaţii majore cu fum şi gaze toxice. Acest gen de incendii, la subsolul blocurilor, sunt foarte periculoase deoarece degajările de fum în scară şi apoi în apartamente pot provoca victime.

La faţa locului au ajuns şi lucrători de la Delgaz Grid, care au întrerupt de urgenţă alimentarea cu energie electrică a scării de bloc.

Poliţiştii şi pompierii au continuat cercetările, pentru a stabili clar cauza incendiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fum şi panică într-un bloc din centrul Sucevei, după un incendiu la subsol.
 Vizualizări articol: 1959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fum şi panică într-un bloc din centrul Sucevei, după un incendiu la subsol5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei