Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 142 (6852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa de Cultură a Studenţilor

Opt echipe de studenţi primesc peste 125.000 de lei pentru finanţarea unor proiecte propuse de ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a pus la bătaie sume generoase pentru studenţii inventivi, cu idei originale, organizând pentru aceştia o competiţie de proiecte studenţeşti.

În urma evaluării propunerilor depuse, Casa de Cultură a selectat opt proiecte câştigătoare, pentru care va oferi o finanţare de 125.123 de lei.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectele sunt din sfera sportivă, culturală, ecologică, media şi de orientare în carieră, sunt de impact, dezvoltă creativitatea studenţilor, promovează tinerele talente studenţeşti şi propune modalităţi diverse de petrecere a timpului liber.

Cei mai mulţi bani merg către un proiect al Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), care va primi 33.500 de lei.

 

Care sunt cele opt proiecte câştigătoare?

Proiectul către care vor fi direcţionaţi cei mai mulţi bani este „Street Workout”, depus de studenţii din cadrul Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), care va primi 33.500 de lei.

“Street Workout” îşi propune promovarea sportului în rândul studenţilor din cadrul USV. Acesta presupune construcţia unui complex sportiv în aer liber, amplasat în campusul universitar, pentru a motiva tinerii să practice sportul fără a fi nevoie să investească resurse financiare.

„Pe termen lung proiectul <Street Workout> va fi responsabil de crearea unei comunităţi studenţeşti unite prin sport”, spun iniţiatorii.

Un alt proiect acceptat pentru finanţare aparţine Asociaţiei Cultural Educative Arcanul USV şi are o valoare de 27.000 de lei. Obiectivele proiectului „Spectacol aniversar ARCANUL 55” vizează realizarea unui eveniment cultural-artistic cu participarea a trei ansambluri artistice studenţeşti („Doina Timişului” – Timişoara, Mugurelul - Iaşi, Mărţişorul – Cluj-Napoca), achiziţionarea de costume populare necesare formaţiei de jocuri populare a ansamblului, desfăşurarea primului festival naţional studenţesc la Suceava, punerea în valoare a folclorului, cultivarea dragostei şi respectului pentru obiceiurile tradiţionale româneşti etc.

Un alt proiect care va beneficia de o finanţare consistentă este „SCOP - Studenţi Conştienţi - Oportunitate Profesională”, care va primit 24.137 de lei, acesta aparţinând studenţilor din cadrul Asociaţia Studenţilor Implicaţi în Dezvoltarea Carierei (AStIDC). Proiectul îşi propune organizarea de traininguri pe mai multe domenii: Marketing, IT, Public Speaking, Leadership, Vânzări şi Primul interviu. Scopul acestora este de a oferi o gamă largă de cunoştinţe studenţilor de la mai multe facultăţi şi specializări.

”Touchball pentru toţi” a fost depus de către studenţi din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi primeşte o finanţare de 19.450 de lei.

„Noi ne propunem prin acest proiect să instruim o generaţie de studenţi, viitori profesori de educaţie fizică şi sportivă, să practice un nou joc sportiv, creat la Suceava, să se constituie în profile de buni demonstranţi şi să popularizeze la rândul lor acest joc în şcolile şi liceele unde vor activa. Totodată, vrem prin intermediul acestui proiect să facem cunoscut lumii acest joc intitulat <Touchball> inventat la USV”, au menţionat iniţiatorii.

Proiectul ”Film Studenţesc <Floare Rară>” va primit 7.000 de lei, acesta fiind semnat de studenţii George Cătălin Cioban şi Bogdan Pătrăuceanu, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Proiectul va implica studenţi ai USV, fiecare având un rol în realizarea proiectului, precum actor, cameraman, editor. De asemenea, vor avea şansa să înveţe cum să opereze o cameră video, să îşi arate talentele actoriceşti şi să înveţe cum se montează un astfel de scurtmetraj.

Un alt proiect aprobat de Casa de Cultură a Studenţilor este ”Cupa voluntarului”, a Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, în valoare de 6.600 de lei.

Acesta are drept obiectiv general promovarea sportului în rândul studenţilor din cadrul USV, precum şi formarea şi promovarea conceptului de viaţă activă şi sănătoasă prin intermediul sportului.

Penultimul proiect care va primi finanţare este „Become”, depus de către studenţii din cadrul AISEC, în valoare de 6.580 de lei.

„Become” este un proiect ce urmăreşte să îi susţină pe studenţi în alegerile de orientarea în carieră. Ideea generală a proiectului este de a crea spaţii unde studenţii îşi pot dezvolta atât abilităţile practice, cât şi cele teoretice în arii precum business, antreprenoriat, IT sau jurnalism.

Ultimul proiect acceptat este „Green days”, depus de studenţii din cadrul GIRB, în valoare de 856,92 de lei. Acest proiect are ca scop protejarea mediului înconjurător şi promovarea unui mod de viaţă sănătos.

Printre activităţile din proiect amintim colectarea şi evacuarea deşeurilor din spaţiile publice, sădirea copacilor şi un seminar practic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt echipe de studenţi primesc peste 125.000 de lei pentru finanţarea unor proiecte propuse de ei.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt echipe de studenţi primesc peste 125.000 de lei pentru finanţarea unor proiecte propuse de ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei